FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN (preferata mea). Această fripturică merge excelent cu o bucată de mămăligă, brânză de oi și mujdei. O rugam des pe mama să îmi pregătească această rețetă. Sper să vă placă și vouă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare.

Ingredients

  • 1 kg. – spată de porc sau ceafă de porc
  • 2 cepe (mari) sau 3 cepe (medii) circa 350 gr.
  • 8-10 căței de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 crenguță – rozmarin (opțional)
  • 100 ml. – vin roșu sec
  • 150 ml. – apă plată
  • 2 linguri – ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: o oră și 20 minute

Timp totalO oră și 25 minute minute

Numărul de porții: 4-6

 

Mod de preparare:

  1. Taie carnea cubulețe de circa 4 cm.
  2. Taie cepele în jumătate apoi felii subțiri. Taie felii subțiri și usturoiul.
  3. Încinge un ceaun la foc mare și toarnă ulei în el. Adaugă carnea și rumenește-o 4-5 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă-l să fiarbă până se va evapora alcoolul.
  4. Pune peste carne: ceapa, usturoiul tăiat felii, foile de dafin, crenguța de rozmarin pentru mai multă aromă, sare, piper negru, toarnă deasupra apă, amestecă totul împreună și lasă să fiarbă 5 minute la foc mare.
  5. Apoi pune capacul, dă focul încet și coace totul o oră și 20 de minute sau până carnea devine moale.
  6. Servește friptura cu mămăliguță, brânză și mujdei. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*