Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN (preferata mea). Această fripturică merge excelent cu o bucată de mămăligă, brânză de oi și mujdei. O rugam des pe mama să îmi pregătească această rețetă. Sper să vă placă și vouă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare.
Ingredients
- 1 kg. – spată de porc sau ceafă de porc
- 2 cepe (mari) sau 3 cepe (medii) circa 350 gr.
- 8-10 căței de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 1 crenguță – rozmarin (opțional)
- 100 ml. – vin roșu sec
- 150 ml. – apă plată
- 2 linguri – ulei de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: o oră și 20 minute
Timp total: O oră și 25 minute minute
Numărul de porții: 4-6
Mod de preparare:
- Taie carnea cubulețe de circa 4 cm.
- Taie cepele în jumătate apoi felii subțiri. Taie felii subțiri și usturoiul.
- Încinge un ceaun la foc mare și toarnă ulei în el. Adaugă carnea și rumenește-o 4-5 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă-l să fiarbă până se va evapora alcoolul.
- Pune peste carne: ceapa, usturoiul tăiat felii, foile de dafin, crenguța de rozmarin pentru mai multă aromă, sare, piper negru, toarnă deasupra apă, amestecă totul împreună și lasă să fiarbă 5 minute la foc mare.
- Apoi pune capacul, dă focul încet și coace totul o oră și 20 de minute sau până carnea devine moale.
- Servește friptura cu mămăliguță, brânză și mujdei. Poftă bună!
4 Comments