Bună dragilor, vă propun azi o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu brânză și cașcaval. Sper să vă placă și vă urez poftă bună.
Ingrediente:
- 8 ardei roșii copți (mici)
- 100 gr. – brânză de vacă (moale)
- 50 gr. – cașcaval ras
- 1/3 legătură – pătrunjel
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Spală bine ardeii, cu ajutorul unui cuțit fă o tăietură împrejurul codiței, scoate-i capacul și curăță-l de semințe. Apoi coace-i pe o tigaie, la cuptor sau la grătar până ce coaja primește o culoare închisă (neagră). Curăță-i de coajă și treci la etapa următoare.
- Încinge cuptorul la 200 de grade C.
- Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, pătrunjelul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
- Acum începe să umpli ardeii: umple fiecare ardei cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și fii atent(ă) să nu se crape prin părți).
- Unge o tavă de copt cu puțin ulei și așează ardeii umpluți deasupra. Coace-i circa 7-10 minute.
- Scoate-i din cuptor și servește-i ca fel principal sau garnitură. Poftă bună.
Sugestii:
- Cum să cureți mai ușor ardeiul copt?
- Scoate ardeiul copt într-un vas adânc, acoperă-l cu o folie alimentară sau cu un capac și lasă-l să „transpire” pentru 10-15 minute. În acest mod coaja se va curăța mai ușor.
- Ardeii copți îi poți pune la congelator pentru ca să gătești această rețetă în orice timp al anului.