ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ ȘI CAȘCAVAL

Bună dragilor, vă propun azi o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu brânză și cașcaval. Sper să vă placă și vă urez poftă bună.

Ingrediente:

  • 8 ardei roșii copți (mici)
  • 100 gr. – brânză de vacă (moale)
  • 50 gr. – cașcaval ras
  • 1/3 legătură – pătrunjel
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Spală bine ardeii, cu ajutorul unui cuțit fă o tăietură împrejurul codiței, scoate-i capacul și curăță-l de semințe. Apoi coace-i pe o tigaie, la cuptor sau la grătar până ce coaja primește o culoare închisă (neagră). Curăță-i de coajă și treci la etapa următoare.
  2. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  3. Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, pătrunjelul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
  4. Acum începe să umpli ardeii: umple fiecare ardei cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și fii atent(ă) să nu se crape prin părți).
  5. Unge o tavă de copt cu puțin ulei și așează ardeii umpluți deasupra. Coace-i circa 7-10 minute.
  6. Scoate-i din cuptor și servește-i ca fel principal sau garnitură. Poftă bună.

Sugestii:

  • Cum să cureți mai ușor ardeiul copt?
  • Scoate ardeiul copt într-un vas adânc, acoperă-l cu o folie alimentară sau cu un capac și lasă-l să „transpire” pentru 10-15 minute. În acest mod coaja se va curăța mai ușor.
  • Ardeii copți îi poți pune la congelator pentru ca să gătești această rețetă în orice timp al anului.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*