SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI ȘI FENICUL

Bună prieteni, pentru astăzi vă propun o supă cremă extraordinară de cartofi și fenicul. Este o rețetă delicioasă, sănătoasă și rapid de preparat. Feniculul l-am gustat pentru prima dată datorită acestei supe și să vă spun cinstit chiar mi-a plăcut și vă promit că vor mai urma rețete cu acest ingredient. Vă doresc poftă bună și o săptămână cât mai frumoasă.

Ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul
  • 1 ceapă (medie)
  • 2 cartofi (mari)
  • 1 cățel de usturoi (mărunțit)
  • 100 gr. – bacon
  • 2 linguri – smântână
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru supa de legume:

  • 1 tulpină de țelină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • ½ linguriță – sare

Pentru decor:

  • Pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Pentru supa de legume: curăță legumele, taiele bucăți mari și punele într-o cratiță cu 1,5 litri de apă cu sare. Fierbe supa la foc mare 15-20 de minute după care strecoar-o. Trebuie să rămână doar lichidul, fără legume.
  2. Taie feniculul în două apoi îndepărtează-i miezul tare. După care taie-l în cubulețe împreună cu ceapa.
  3. Încinge o cratiță la foc mediu cu 2 linguri de ulei. Adaugă ceapa, feniculul și usturoiul. Fii atent(ă), nu trebuie să rumenești ingredientele ci să le înmoi puțin pentru câteva minute.
  4. După câteva minute adaugă cartofii tăiați cubulețe și lasă-i și pe ei să se înăbușe circa 5 minute. Apoi toarnă supa de legume și amestecă puțin. Lasă tot să fiarbă la foc mediu 15-20 de minute sau până ce cartofii devin moi.
  5. Între timp taie baconul cubulețe mici (subțiri) și rumenește-le pe tigaia încinsă. Când baconul devine crocant, scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  6. Plasează feniculul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Adaugă smântâna, asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
  7. Toarnă supa în boluri, presară deasupra bacon crocant și pătrunjel mărunțit. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la 1 litru de apă adaugă un cub concentrat de supă de legume sau de pui.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*