Bună prieteni, pentru astăzi vă propun o supă cremă extraordinară de cartofi și fenicul. Este o rețetă delicioasă, sănătoasă și rapid de preparat. Feniculul l-am gustat pentru prima dată datorită acestei supe și să vă spun cinstit chiar mi-a plăcut și vă promit că vor mai urma rețete cu acest ingredient. Vă doresc poftă bună și o săptămână cât mai frumoasă.
Ingrediente:
- 1 bulb de fenicul
- 1 ceapă (medie)
- 2 cartofi (mari)
- 1 cățel de usturoi (mărunțit)
- 100 gr. – bacon
- 2 linguri – smântână
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru supa de legume:
- 1 tulpină de țelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- ½ linguriță – sare
Pentru decor:
- Pătrunjel
Mod de preparare:
- Pentru supa de legume: curăță legumele, taiele bucăți mari și punele într-o cratiță cu 1,5 litri de apă cu sare. Fierbe supa la foc mare 15-20 de minute după care strecoar-o. Trebuie să rămână doar lichidul, fără legume.
- Taie feniculul în două apoi îndepărtează-i miezul tare. După care taie-l în cubulețe împreună cu ceapa.
- Încinge o cratiță la foc mediu cu 2 linguri de ulei. Adaugă ceapa, feniculul și usturoiul. Fii atent(ă), nu trebuie să rumenești ingredientele ci să le înmoi puțin pentru câteva minute.
- După câteva minute adaugă cartofii tăiați cubulețe și lasă-i și pe ei să se înăbușe circa 5 minute. Apoi toarnă supa de legume și amestecă puțin. Lasă tot să fiarbă la foc mediu 15-20 de minute sau până ce cartofii devin moi.
- Între timp taie baconul cubulețe mici (subțiri) și rumenește-le pe tigaia încinsă. Când baconul devine crocant, scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Plasează feniculul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Adaugă smântâna, asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
- Toarnă supa în boluri, presară deasupra bacon crocant și pătrunjel mărunțit. Poftă bună.
Sugestii:
- În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la 1 litru de apă adaugă un cub concentrat de supă de legume sau de pui.