Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă arăt cum să pregătiți 3 TIPURI DE LAPTE DE NUCI (VEGETAL). Se pregătesc foarte simplu și nu vă pot reda ce gust și aromă fină au, nemaivorbind de proprietăți. Aceste tipuri de lapte pot fi un înlocuitor perfect a laptelui de vaci, sunt slabe în grăsimi, dar bogate în vitamine, minerale și nu conțin lactoză. Nucile rămase în urma strecurării puteți să le folosiți la orice: biluțe energizante, checuri, clătite, terciuri ș.a. Sper să vă placă aceste rețete și să le pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
Lapte de Nuci:
- 150 gr. – nuci
- 500 ml. – apă + apă de înmuiat nucile
- 1 lingură – miere
Lapte de Migdale:
- 150 gr. – migdale
- 500 ml. – apă + apă de înmuiat nucile
- 2 curmale mari fără sâmburi
Lapte de Caju:
- 150 gr. – nuci caju
- 500 ml. – apă + apă de înmuiat nucile
- 1 linguriță – sirop de agave
Mod de preparare:
- Lapte de nuci: Pune nucile într-un bol, acoperă-le cu apă plată și lasă-le pentru 8 ore să se umfle. Scurge-le de apă, transferă-le în bolul unui robot de bucătărie, adaugă miere, apă și mixează un minut sau două. Strecoară și stoarce bine laptele printr-o sită cu găuri foarte mici sau cu ajutorul unui tifon în câteva straturi.
- Lapte de migdale: Pune migdalele într-un bol, acoperă-le cu apă plată și lasă-le pentru 8 ore să se umfle. Scurge-le de apă, transferă-le în bolul unui robot de bucătărie, adaugă curmalele fără sâmburi, apă și mixează un minut sau două. Strecoară și stoarce bine laptele. Nu arunca miezul, poate fi folosit la multe rețete.
- Lapte de caju: Pune nucile caju într-un bol, acoperă-le cu apă plată și lasă-le pentru 8 ore să se umfle. Scurge-le de apă, transferă-le în bolul unui robot de bucătărie, adaugă siropul de agave, apă și mixează un minut sau două. Strecoară și stoarce bine laptele.
- Păstrează laptele la frigider 2-3 zile. Servește cu plăcere.