Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PEȘTE ÎNTREG CU CARTOFI LA CUPTOR, l-am mâncat alături de un sos pe bază de iaurt și cu salată proaspătă de frunze. Este o cină perfectă, aromată și delicioasă. Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți cu drag. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
- 1 păstrăv de 1 kg (sau carp) eviscerat
- 800 g – cartofi
- 5 căței de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 2 crenguțe de rozmarin
- 4 linguri – ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- 1/2 linguriță – cimbru uscat
- 3 fire – mărar
- 3 fire – pătrunjel
- Sare și piper
Pentru sos:
- 200 g – iaurt natural 2,5% grăsime
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri – ulei de măsline
- 1 lingură – suc de lămâie
- 2 fire – mărar
- Sare și piper
Pentru salată:
- 100 g – mix frunze de salată
- 2 linguri – suc de lămâie
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sare
Mod de preparare:
- Taie cartofii rondele subțiri de 3-4 milimetri grosime.
- Tamponează peștele cu un prosop de hârtie, în așa fel o să iasă pielea mai crocantă.
- Toacă mărunt usturoii, cimbru și ardeiul chili, apoi pune-le într-un bol, adaugă suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și amestecă.
- Pune în burta peștelui mărar, pătrunjel, felii de lămâie, condimentează peștele cu sare, unge-l cu jumătate din cantitatea de marinadă.
- Pune cartofii în tavă, adaugă marinada rămasă, amestecă și pune deasupra peștele.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru 40-50 de minute sau până cartofii devin moi.
- Între timp pregătește sosul: răzuiește usturoii, taie mărunt mărarul, adaugă-le în iaurt împreună cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și amestecă.
- Frunzele de salată condimentează-le cu puțină sare, toarnă suc de lămâie, ulei de măsline și amestecă cu mâinile, în acest fel nu zdrobești frunzele și acestea rămân pufoase.
- Odată ce peștele cu cartofi sunt gata, servește cu sos și salată. Poftă bună!