Când e vorba de simplitate și timp scurt de preparare, atunci intervine „SANDWICH-UL”. Cel mai important avantaj ar fi faptul că poate fi consumat oriunde, acasă, la birou sau în stradă. Ațintiți-vă privirile la o rețetă simplă și delicioasă pentru un Sandwich cu piept de pui.
Ingrediente:
- 200 gr. – piept de pui
- 1 baghetă
- 1 roșie
- Busuioc proaspăt
- 3 linguri – suc de portocală
- 2 linguri – parmezan
- 1 lingură – cașcaval topit
- 2-3 linguri – apă
- 2 linguri – pesto
- 2 cepe (medii)
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Taie bagheta în două pe orizontală, iar mai apoi pe lungime și scoate-i miezul.
- Taie pieptul de pui felii subțiri (1-2 cm.), apoi fă același lucru cu ceapa (ca să fie asemănătoare cu mărimile feliilor de pui).
- Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește pieptul de pui și ceapa circa cinci minute amestecând din când în când.
- Peste cinci minute adaugă lingura de pesto, cașcavalul topit și parmezanul. Lasă carnea să se pătrundă încă 1-2 minute și toarnă apa, sucul de portocală, asezonează cu sare și piper după gust până ce începe să se facă o masă mai lipicioasă (cam două minute).
- Stinge focul.
- Ia bagheta și unge-o pe o parte cu lingura de pesto care a rămas.
- Taie roșia felii și aranjeaz-o pe bucata de baghetă, apoi aranjează carnea de pui cu ceapă și câteva frunze de busuioc.
- Acoperă cu cealaltă bucată de baghetă și … Poftă bună.
Sugestii:
- La această rețetă poți folosi și carnea care ți-a rămas de la prânzul sau cina de ieri.
- Dacă nu ești amator de ceapă, o poți înlocui cu ardei dulce.