PIEPT DE PUI UMPLUT CU ROȘII USCATE, MOZZARELLA ȘI SPANAC

Bună ziua dragii mei. Pentru astăzi am pregătit o rețetă fenomenală cu piept de pui umplut. Mi-a plăcut mult cum mi-a ieșit carnea și anume suculentă, moale și aromată. Vă îndemn să încercați această rețetă, cu siguranță o să vă placă. Iar eu vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui întreg fără os de circa 600 gr.
  • 10–12 roșii uscate în ulei
  • 100 gr. – mozzarella (răzuită)
  • 10–12 frunze de spanac (tânăr)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui în jumătate.
  2. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog. Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt.
  3. Deschide prima jumătate de piept de pui, condimenteaz-o cu sare și piper pe ambele părți. Pe o jumătate din pieptul de pui deschis pune ¼ din mozzarella, 5-6 roșii uscate, 5-6 frunze de spanac și acoperă cu încă ¼ de mozzarella. Închide pachețelul și întărește-l cu 2-3 scobitori. Fă aceeași procedură cu cealaltă jumătate de piept de pui.
  4. Încinge bine o tigaie cu 2 linguri de ulei. Rumenește timp de 3-4 minute la foc mare pieptul de pui umplut pe ambele părți.
  5. Transferă ambele bucăți de piept de pui umplute pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și pune-le în cuptorul încălzit la 190 de grade C. pentru 15-20 de minute.
  6. Scoate pieptul de pui din cuptor și servește-l imediat cu orice garnitură dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*