LAPTE DE COCOS

Bună ziua tuturor. Astăzi vă prezint o rețetă de lapte de cocos, ce se poate face cu ușurință acasă, mai ales cu ajutorul aparatului NUTRIBULLET. Din doar 2 ingrediente aveți 4 produse nemaivorbind de zecile de vitamine care ni le oferă. În primul rând sucul care îl scurgem din nuca de cocos, acesta îl putem bea, dar totodată îl folosim la smoothies, checuri ș.a. În al doilea rând avem nuca de cocos care o putem îngheța și o folosim la deserturi, copturi ș.a. În al treilea rând este uleiul de cocos care rămâne pe marginea vasului, acesta îl putem folosi la gătit, în tratamente pentru păr, piele ș.a Acesta are o varietate de beneficii cum ar fi: ajută împotriva bolilor de inimă, împotriva stresului, este bun pentru digestie, imunitate, îngrijirea dentară și este bun pentru slăbit. În al patrulea rând este starul acestei zile – LAPTELE DE COCOS acesta reglează nivelul zahărului în sânge și previne diabetul, anemia. De asemenea este bogat în vitamine cum ar fi: vitamina B, C, B1, B3, B5, B6 dar și fier, zinc, calciu, fosfor ș.a. Cred că v-am convins că această rețetă are o varietate de beneficii nu doar pentru dumneavoastră, dar și pentru întreaga familie. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 3 nuci de cocos (circa 1 kg.)
  • 1 litru – apă plată

 

 Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 30 minute

Timp de gătire: 5 minute

Timp total: 35 minute

Cantitatea: 950 ml.

Mod de preparare:

  1. Nuca de cocos în vârf are 3 găurele, una dintre ele este mai moale și poate fi găurită cu un cuțit subțire. După ce ai găurit nucile, toarnă sucul din interior într-un pahar.
  2. Cum să strici nuca de cocos: Ia nuca de cocos în mână și începe să o bați cu lama boantă (cu partea neascuțită) groasă și grea a unui cuțit mare pe mijlocul nucii, rotind-o de fiecare dată. După mai multe bătăi puternice nuca trebuie să crape în două.
  3. După ce ai crăpat nucile în două, cu ajutorul unui cuțit sau cu ajutorul unei linguri scoate miezul din coajă.
  4. Cum ai scos miezul de nucă începe să îl decojești de marginea cafenie și subțire. Pentru ca ambele părți să rămână albe.
  5. Pune 1/2 din cantitatea de nucă de cocos curățată în robotul de bucătărie NUTRIBULLET și anume în bolul mare de 0.7 l. Adaugă deasupra 1/2 din cantitatea de apă, răsucește bolul cu lama dublă și pune-l în baza cu motor puternic și mixează circa 10 secunde sau până ce nuca de cocos s-a mărunțit complet.
  6. Pune pe o farfurie adâncă și mare o sită mărișoară acoperită cu tifon în două straturi, în ea toarnă compoziția mărunțită mai devreme și cu ajutorul unei linguri stoarce laptele de cocos. (Vei observa că pe marginile bolului va rămâne un fel de unt alb gros, să nu-l arunci acesta este ulei de cocos, pe care îl poți folosi atât la gătit cât și îți poți face măști de față, de păr ș.a.). Fă același lucru cu nuca de cocos și apa rămasă.
  7. După ce ai strecurat laptele, să nu arunci nuca de cocos, pune-o la congelator și o vei putea folosi la smoothie, prăjituri, checuri ș.a.
  8. Apa care mai devreme ai scos-o din cocos în caz că nu o vei bea pune-o în laptele de cocos pregătit mai devreme.
  9. Deposedează laptele de cocos într-un borcan sau o sticlă și ține-l la frigider până la 3 zile.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: SMOOTHIE CU BABANĂ, PERE ȘI COACĂZĂ ROȘIE – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*