VINETE ÎN STIL INDIAN

Dacă sunteți în căutarea unor experiențe culinare unice, începeți săptămâna într-un mod neobișnuit cu o rețetă orientală. Este ușor de preparat și conține ingrediente ce le puteți găsi  în magazinele noastre. Făceți-vă ziua mai interesantă cu o mâncare netradițională, dar care la orice înghițitură vă învăluie cu o varietate de gusturi noi. Nu ezitați să o încercați.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 3 cepe mari
  • 2 lingurițe – chimen măcinat
  • 1 linguriță – curcuma
  • 3 roșii (decojite, fără semințe și tocate)
  • O mână – stafide (înmuiate în apă fierbinte timp de 20 de minute)
  • O mână – pătrunjel mărunțit
  • 2-3 linguri – zeamă de lămâie
  • 5-6 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Se servește:

  • Pită

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  2. Taie vinetele cubulețe de circa 2-3 cm., presară-le cu sare, piper negru și 3-4 linguri de ulei. Pune-le pe o tava mare de copt și coace-le circa 20-25 de minute sau până ce se înmoaie.
  3. Între timp încălzește restul rămas de ulei într-o tigaie. Taie ceapa în jumătate, apoi în felii subțiri, asezonează cu sare și piper, călește la foc mediu 8-10 minute sau până ce devine moale. Adaugă chimenul, lingurița de curcuma și mai prăjește câteva minute până ce se caramelizează ceapa.
  4. Adaugă vinetele (făcute mai devreme la cuptor), roșiile, stafidele, zeama de lămâie peste ceapa caramelizată și asezonează (dacă este nevoie) cu sare și piper. Lasă legumele la foc mediu încă 2-3 minute pentru ca aromele să se interpătrundă.
  5. Pune vinetele condimentate pe o farfurie, presară deasupra cu pătrunjel tocat și servește cu pita caldă (încălzește cuptorul la 200 de grade C și lasă pita să se încălzească timp de 4-5 minute, învelită în foaie de copt).

Sugestii:

  • Pita o poți găsi la orice Supermarket sau la „Franzeluța”.
  • Dacă dorești un gust mai picant, adaugă ½ de ardei iute.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*