UNT DE ARAHIDE CROCANT (3 INGREDIENTE) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit UNT DE ARAHIDE CROCANT. Aveți nevoie de doar 3 ingrediente și se pregătește foarte rapid. E perfectă această rețetă pentru iubitorii de unt de arahide și nu doar, plus la toate suntem siguri că nu au fost adăugate tot felul de E-uri. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 gr. – arahide crude
  • 1/3 linguriță – sare
  • 1 lingură – zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Pune arahidele într-un bol, acoperă-le cu apă și spalăle, schimbă apa până ea rămâne curată.
  2. Scurge arahidele de apă și răstoarnă-le pe un prosop de hârtie, usucă-le cât mai mult posibil.
  3. Transferă arahidele pe o tigaie cu fundul gros și prăjește-le la foc mic circa 10-15 minute, amestecându-le permanent sau până se usucă complet și se rumenesc frumos. La sfârșit vei vedea cum arahidele devin lucioase.
  4. Pune arahidele în bolul unui robot de bucătărie, mixează puțin până primești bucățele mici, pătrează 2 linguri de arahide mărunțite, apoi continuă să mixezi 7-10 minute sau până primești o pastă densă, între timp adaugă sarea și zahărul pudră.
  5. Pe final adaugă bucățelele de arahide, amestecă și păstrează untul de arahide la frigider. Îl poți servi pe pâine, poate fi ingredient principal în biscuiți sau poate servi drept sos pentru carne. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*