TARTE TATIN (TARTĂ RĂSTURNATĂ CU MERE ȘI CARAMELĂ)

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTE TATIN care este o tartă întoarsă cu mere și caramelă. Nu se pregătește greu și la capăt rezultaul e fenomenal. Aluatul este crocant, merele sunt moi și scăldate în caramelă cu gust de unt. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 5 mere mari
  • 500 gr. – aluat foitaj fără drojdie
  • ½ lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 gr. – zahăr
  • 75 gr. – unt

Mod de preparare:

  1. Curăță merele de coajă, taie-le în două, scoate-le sâmburii, iar fiecare jumătate mai taie-o în două. Pune merele într-un bol, stropește-le cu suc de lămâie, în așa fel nu se vor oxida cât vei pregăti caramela.
  2. Pune în tigaie zahărul, aprinde focul la minim și scutură din când în când tigaia sau amestecă ușor cu o lingură de lemn. Din moment ce zahărul s-a topit complet, oprește-te din amestecat. Pune untul și scorțișoara, scutură tigaia liniștit până se topește untul.
  3. Între timp presară masa de lucru cu făină, întinde puțin aluatul, și taie un cerc folosind o farfurie de diamentrul tigăii.
  4. Apoi aranjează în formă de evantai merele unul lângă celălalt. Lasă-le să se gătească 3-4 minute apoi acoperă-le atent cu aluat. Cu ajutorul ulei linguri ascunde marginile. Înțeapă aluatul de câteva ori cu cuțitul și pune tigala la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25-30 de minute.
  5. Scoate tigaia din cuptor, las-o să stea circa 4-5 minute, pune deasupra ei o farfurie și rapid întoarce tigaia pe farfurie, în așa fel vei primi o tartă frumoasă cu merele aranjate în formă de evantai.
  6. Servește tarta atât caldă cu înghețată cât și rece cu ceai sau cafea. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*