SUPĂ FINĂ DIN DOVLEAC COPT I Rețete + Video

Bună ziua dragi pofticioși, a venit toamna împreună cu zilele sale reci și ploioase. Este sezonul dovleacului și datorită acestuia am pregătit o SUPĂ cremă FINĂ DE DOVLEAC COPT. Această rețetă este extrem de sănătoasă datorită faptului că toate ingredientele se coc la cuptor și desigur este și super-delicioasă. Supa este atât de densă și cremoasă de se topește în gură. Mi-a plăcut foarte tare această variantă de supă cremă de dovleac. Sper să vă placă și vouă. Să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 dovleac de 1,5–2 kg.
  • 2 morcovi (circa 300-400 gr.)
  • 1 ceapă mare (circa 200 gr.)
  • 1 cățel de usturoi
  • 0.5 l. – supă de legume (de ciuperci sau de pui)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor<em>:</em>

  • Parmezan
  • Semințe de dovleac

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 și 30 minute

Timp total: 1 oră 30 minute

Numărul de porţii: 6

Mod de preparare:

  1. Spală bine dovleacul și pune-l pe o tavă de copt. Pune-o la cuptorul preâncălzit la 180 de grade C pentru 1 oră – 1 oră și 20 de minute sau până ce dovleac devine moale.
  2. Între timp curăță ceapa, usturoiul și morcovii. Taie-i în bucăți mari, pune-le pe o tavă de copt împreună cu usturoiul, condimentează-le cu sare și piper și stropește-le cu puțin ulei de măsline. Amestecă puțin și pune tava la cuptor pentru circa 40 de minute sau până ce morcovii devin moi și ceapa puțin caramelizată (orientează-te în așa fel încât toate ingredientele să fie gata în același timp).
  3. Scoate dovleacul din cuptor și lasă-l să se răcească circa 15 minute, taie-l în două și scoate-i semințele cu ajutorul unei linguri. După care scoate miezul dovleacului cu ajutorul lingurii (nu arunca sucul lăsat de dovleac).
  4. Pune într-un blender miezul dovleacului împreună cu sucul lăsat și cu legumele coapte, adaugă supa de legume. Mixează bine până obții un piureu fin. Adaugă supă de legume după preferință, în dependență cât de deasă sau moale dorești să fie.
  5. Toarnă supa într-o cratiță. Trebuie să o duci până la punctul de fierbere (dacă este nevoie mai condimentează cu sare și piper negru). După care toarn-o în boluri adânci și servește-o cu parmezan răzuit, semințe de dovleac, smântână, crutoane sau orice altceva dorești. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*