SUPĂ CREMĂ DE ROȘII | Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori! Sunt extrem de bucuroasă atunci când vine sezonul roșiilor, sunt preferatele mele. Astăzi am pregătit una din cele mai bune supe, este vorba de SUPĂ CREMĂ DE ROȘII. Această supă este delicioasă și sănătoasă. Toate ingredientele se coc la cuptor și nimic nu se prăjește. Vă îndemn să gătiți această supă, mai ales că suntem în sezonul roșiilor și ele sunt dulcii și fără chimicate. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_4159site

Ingrediente:

  • 2 kg. – roșii coapte bine
  • 1 litru – supă de legume
  • 3 cepe roșii (circa 250 gr.)
  • 10 căței de usturoi
  • 7 crenguțe – cimbru
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • 2 linguri – oțet balsamic
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Smântână
  • Frunzulițe de cimbru
  • Parmezan

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 și 30 minute

Timp total: 1 oră 30 minute

Numărul de porţii: 6

Mod de preparare:

  1. Spală bine roșiile, taie-le în două și scoate-le partea verde, după care punele într-o tavă de copt încăpătoare.
  2. Curăță cepele, taie-le în patru și pune-le în tavă peste roșii. După care pune cățeii de usturoi decojiți, crenguțele de cimbru, uleiul de măsline, oțetul balsamic, 1 linguriță cu vârf de sare și asezonează cu piper negru. Amestecă totul împreună cu ajutorul mâinilor.
  3. Pune tava pentru o oră în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C.
  4. Scoate tava din cuptor și lasă roșiile să se răcească până când vei putea lucra cu ele.
  5. Decojește roșiile de coajă și pune-le într-o cratiță încăpătoare împreună cu ceapa, cățeii de usturoi copți și cu sucul lăsat de la ele. Cu ajutorul unei site scurge sucul din cojile de roșii curățate mai devreme. Toarnă supa de legume deasupra și pune cratița la foc mediu spre mare și fierbe supa cu roșii circa 25-30 de minute.
  6. După ce a trecut timpul fierberii, mixează supa cu ajutorul unui blender până obții o consistență fină, fără bucăți. Gustă și vezi dacă mai ai nevoie de sare (în caz că dorești ca supa ta să aibă o consistență mai densă, întoarce supa la foc mare și mai fierbe-o circa 10 minute sau până ce dobândești densitatea dorită).
  7. Toarnă supa în boluri și servește-o cu smântână și dacă dorești cu parmezan răzuit. Poftă bună!

Sugestii:

  • În loc de roșii proaspete poți folosi roșii decojite conservate.
  • Pentru supa de legume folosește: 1 ceapă mare, 2 morcovi, 3 tulpini de țelină, 1,5 litri apă plată și 1 linguriță sare. Fierbe totul 30-40 de minute după care scurge supa prin sită. De asemenea poți folosi și un cub concentrat de supă.

IMG_4183site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*