STEAK DE CONOPIDĂ CU SOS TAHINI I Rețetă + Video

Ingrediente:

  • 1 conopidă 600-700g
  • 6-7 linguri – ulei de măsline
  • 1 linguriță – usturoi uscat
  • 1 linguriță – paprika
  • 1 linguriță – sare
  • Piper negru

Pentru sos tahini:

  • 2 linguri – pastă tahini
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • Sucul de la ½ lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Tai conopida felii de 2-3cm grosime.
  2. Torn într-un bol ulei de măsline, adaug usturoi uscat, paprika, sare, piper negru și mixez.
  3. Tapetez tava cu foaie de copt, aranjez feliile de conopidă și le ung abundent cu ulei aromat.
  4. Pun tava la 200 grade C pentru 25-30 minute.
  5. Torn în bol pastă tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, adaug miere, usturoi răzuit, sare, piper și mixez.
  6. Îmi place să servesc conopida cu hummus și cu sos tahini.
  7. Conopida a ieșit moale, aromată și se potrivește perfect cu pește, carne sau cu o salată proaspătă.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*