Ingrediente:
- 1 conopidă 600-700g
- 6-7 linguri – ulei de măsline
- 1 linguriță – usturoi uscat
- 1 linguriță – paprika
- 1 linguriță – sare
- Piper negru
Pentru sos tahini:
- 2 linguri – pastă tahini
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sucul de la ½ lămâie
- 2 căței de usturoi
- Sare și piper
Mod de preparare:
- Tai conopida felii de 2-3cm grosime.
- Torn într-un bol ulei de măsline, adaug usturoi uscat, paprika, sare, piper negru și mixez.
- Tapetez tava cu foaie de copt, aranjez feliile de conopidă și le ung abundent cu ulei aromat.
- Pun tava la 200 grade C pentru 25-30 minute.
- Torn în bol pastă tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, adaug miere, usturoi răzuit, sare, piper și mixez.
- Îmi place să servesc conopida cu hummus și cu sos tahini.
- Conopida a ieșit moale, aromată și se potrivește perfect cu pește, carne sau cu o salată proaspătă.