SPAGHETTI CU BROCCOLI ÎN SOS CREMOS

Am realizat această rețetă cu gândul de a diversifica modalitățile de preparare a pastelor. Broccoli este o legumă ce nu este pe plac multora, însă sosul cremos îi dă un gust mai fin și plăcut. Vă îndemn să încercați această rețetă, e delicoasă și nu uitați că broccoli are o varietate de vitamine benefice pentru organism.

Ingrediente:

  • 250 gr. – spaghetti
  • 400 gr. – broccoli
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri – smântână
  • 50 gr. – caşcaval topit
  • 1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Pătrunjel (tocat)

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. În același timp, pune la fiert apa cu puțină sare într-un alt vas adânc. Când apa clocotește, pune broccoli (rupt în buchețele micuțe și cât mai egale) și fierbe-le 4-5 minute. Înainte să scurgi broccoli păstrează ½ din apa lui.
  3. Încinge o tigaie mai mare cu ulei.
  4. Curăță ceapa de coajă, taie-o în jumătate apoi în felii subțiri și pune-o în tigaia încinsă cu ulei. Prăjește circa 4-5 minute (sau până ce ceapa se înmoaie). Toarnă peste ea jumătatea de cană de apă (păstrată mai devreme), smântâna, cașcavalul și usturoiul mărunțit. Apoi adaugă buchețelele de broccoli și fierbe tot împreună circa 5 minute sau până ce broccoli se face puțin mai moale.
  5. Scurge spaghetele de apă și pune-le peste broccoli. Fierbe-le la foc mare circa 20-30 de secunde, până ce au să se interpătrundă aromele în spaghete. Stinge focul și presară cu pătrunjel tocat. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*