PASTE CARBONARA PAS CU PAS I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit spaghetti Carbonara! Acesta a apărut la mijlocul secolului XX,  la Roma. Carbonara este bazat pe ouă, parmezan (sau pecorino), bacon (pancetta sau guanceale), piper negru și mie îmi place să mai adaug puțină frișcă lichidă.Vă sugerez să folosiți ouă de casă cât mai proaspete. De asemenea puteți folosi orice tip de paste doriți: fettuccine, rigatone ș.a. Îmi place mult această rețetă deoarece se pregătește rapid și sosul este cremos și fin. Sper că v-am convins de gustul acestor paste și acum dați fuguța la bucătărie pentru a le pregăti. Vă doresc o zi gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 250 gr. – tagliatelle, pappardelle, spaghetti
  • 200 gr. – bacon (sau pancetta)
  • 2 linguri – Parmezan + pentru decor
  • 70 ml. – frișcă lichidă (18% – 23%)
  • 2 ouă – de găină
  • 1 gălbenuș de ou – de găină
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

 Dificultate: Mic spre Mediu

Timp de pregătire: 0

Timp de gătire: 20 minute

Timp total: 20 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc.
  2. Pregătește sosul: Pune cele 2 ouă și gălbenușul într-un bol, rade parmezan, condimentează cu sare și piper negru și mixează puțin.
  3. Când apa începe să clocotească, pune o tigaie la foc mic. Adaugă pastele în apă și amestecă-le să nu se lipească.
  4. Toarnă ulei în tigaie și pune cățeii de usturoi puțin zdrobiți, lasă să se combine câteva secunde cu uleiul. După care adaugă baconul tăiat cubulețe mai mari. Amestecă baconul din când în când. Dacă vezi că este prea multă grăsime în tigaie (de la bacon), atunci înmoaie un prosop de hârtie în tigaie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  5. Când pastele sunt gata păstrează circa 50 de mililitri de apă în care au fiert pastele, după care scurgele.
  6. Ia tigaia de pe foc, las-o circa 10 secunde după care adaugă în ea pastele scurse de apă, frișca și sosul din ouă pregătit mai devreme. Amestecă cât mai energic (ouăle să nu reușească să se prăjească de fundul tigăii). După care adaugă apa de la paste păstrată mai devreme și mai amestecă puțin.
  7. Servește pastele imediat pe talgere, decorând cu puțin parmezan ras.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*