SOS BECHAMEL PAS CU PAS I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși, astăzi vă voi demonstra cum să pregătiți sosul Bechamel. Acesta este un sos franțuzesc alb bazat pe lapte, făină, unt și nucșoară rasă. Acest sos se întrebuințează în diferite tipuri de mâncare cum ar fi paste, lasagna, pește, sandwichuri și în oricare altele. Este simplu de preparat și nu conține ingrediente sofisticate, însă vă puteți mândri că ați preparat un sos franțuzesc (oricum ceva special în bucătăriile noastre). Sper să vă placă și să îl pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 70 gr. – unt
  • 3 linguri – făină albă
  • 800 ml. – lapte
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • 30 gr. – parmezan (opțional)
  • Sare și piper negru (sau alb)

Mod de preparare:

  1. Încinge la foc mic o cratiță încăpătoare.
  2. Pune untul și lasă-l să se topească, după care adaugă făina și amestecă încontinuu până la o minută (pentru ca făina să se coacă puțin).
  3. Toarnă treptat laptele și amestecă bine cu telul evitând formarea cocoloașelor. Lasă-l pe foc 3-4 minute (fără să te oprești din amestecat).
  4. După ce sosul a obținut o consistență mai groasă, ia-l de pe foc și adaugă nucșoara, sare și piper după gust.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: LASAGNA CLASICĂ (pentru 4-6 porții) | Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*