Este un sandwich sățios și gustos. La prima vedere îți lasă gura apă. Păcat că prin poze nu pot arăta cât de suculentă a fost carnea. În combinație cu celelalte ingrediente aveam senzația că era un foc de artificii la mine în gură.
Ingrediente:
- 1 piept de pui de 400 gr.
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri – maioneză
- 8 felii – pâine albă
- 8 felii de roșie
- 4 lingurițe – pesto
- 4 felii – cașcaval
- ½ linguriță – busuioc uscat
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os), asezonează-le cu busuioc, sare și piper pe ambele părți.
- Încălzește cuptorul la 180 grade C.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui și rumenește-o pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie.
- Între timp așează o bucată de folie de aluminiu pe o tavă de copt. Scoate pieptul de pui din tigaie și pune-l pe tavă. Acoperă ambele bucăți de carne cu câte 2 felii de cașcaval și dă-le la cuptor pentru 10 minute.
- Prăjește feliile de pâine în cuptor sau pe o tigaie până primești o culoare aurie.
- Pune maioneza într-o farfurie și rade deasupra usturoiul prin răzătoare mică și amestecă bine până se încorporează ingredientele.
- Scoate pieptul de pui din cuptor și lasă-l să stea câteva minute.
- Între timp, unge fiecare felie de pâine cu maioneză.
- Taie bucățile de pui în felii de circa 1 cm. și aranjează-le pe 4 din 8 felii unse cu maioneză, deasupra pune câte o linguriță de pesto, câte 2 felii de roșie și acoperă cu cealaltă felie de pâine. Poftă bună.
Sugestii:
- Folosește orice tip de cașcaval dorești.