SANDWICH CU PIEPT DE PUI ȘI PESTO

Este un sandwich sățios și gustos. La prima vedere îți lasă gura apă. Păcat că prin poze nu pot arăta cât de suculentă a fost carnea. În combinație cu celelalte ingrediente aveam senzația că era un foc de artificii la mine în gură.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui de 400 gr.
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri – maioneză
  • 8 felii – pâine albă
  • 8 felii de roșie
  • 4 lingurițe – pesto
  • 4 felii – cașcaval
  • ½ linguriță – busuioc uscat
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os), asezonează-le cu busuioc, sare și piper pe ambele părți.
  2. Încălzește cuptorul la 180 grade C.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui și rumenește-o pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie.
  4. Între timp așează o bucată de folie de aluminiu pe o tavă de copt. Scoate pieptul de pui din tigaie și pune-l pe tavă. Acoperă ambele bucăți de carne cu câte 2 felii de cașcaval și dă-le la cuptor pentru 10 minute.
  5. Prăjește feliile de pâine în cuptor sau pe o tigaie până primești o culoare aurie.
  6. Pune maioneza într-o farfurie și rade deasupra usturoiul prin răzătoare mică și amestecă bine până se încorporează ingredientele.
  7. Scoate pieptul de pui din cuptor și lasă-l să stea câteva minute.
  8. Între timp, unge fiecare felie de pâine cu maioneză.
  9. Taie bucățile de pui în felii de circa 1 cm. și aranjează-le pe 4 din 8 felii unse cu maioneză, deasupra pune câte o linguriță de pesto, câte 2 felii de roșie și acoperă cu cealaltă felie de pâine. Poftă bună.

Sugestii:

  • Folosește orice tip de cașcaval dorești.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*