SALATĂ DE CUȘCUȘ CU LEGUME

Cușcuș este un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolina). Este originar din Maroc, Algeria, Libia, Egipt ș.a, cu timpul cușcuș-ul a devenit un aliment folosit și în bucătăriile europene. Cușcuș-ul are un conținut scăzut de grăsimi saturate,colesterol și sodiu. Rețeta care am gătit-o astăzi nu îți ia mai mult de 10 minute pentru a o prepara. Datorită acestei rețete am mâncat și eu pentru prima dată cușcuș și vreau să vă spun că am fost surprinsă plăcut de gustul interesant și delicios a acestor bobițe de grâu. Vă îndemn să încercați și voi această rețetă rapidă.

Ingrediente:

  • 1 cană cușcuș
  • 1 cană apă fiartă (fierbinte)
  • O mână de pătrunjel (tăiat mărunt)
  • 2 castraveți (tăiați cubulețe)
  • 4 roșii (taiate felii)
  • 1 lingură – ulei de măsline
  • ½ coaja rasă de la o lamâie
  • ½ suc de la o lămâie
  • 4 fire de ceapă verde (tăiat mărunt)
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune cușcuș-ul într-un bol mare, adaugă peste el paharul cu apă fierbinte și puțină sare. Acoperă bolul cu o folie alimentară, de aluminiu sau cu un capac și lasă-l circa 5-7 minute să se umfle sau până ce toată apa va fi absorbită. După ce a trecut timpul,amestecă cu o furculiță pentru a separa grăunțele de cușcuș.
  2. Adaugă legumele tăiate peste cușcuș, pătrunjelul, ceapa verde și coaja rasă de la o lămâie. Stoarce ½ suc de la o lămâie, stropește cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toată salata împreună. Poftă bună.

Sugestii:

  • Cușcuș-ul se fierbe în proporție 1:1 cu apă fierbinte.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*