Cușcuș este un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolina). Este originar din Maroc, Algeria, Libia, Egipt ș.a, cu timpul cușcuș-ul a devenit un aliment folosit și în bucătăriile europene. Cușcuș-ul are un conținut scăzut de grăsimi saturate,colesterol și sodiu. Rețeta care am gătit-o astăzi nu îți ia mai mult de 10 minute pentru a o prepara. Datorită acestei rețete am mâncat și eu pentru prima dată cușcuș și vreau să vă spun că am fost surprinsă plăcut de gustul interesant și delicios a acestor bobițe de grâu. Vă îndemn să încercați și voi această rețetă rapidă.
Ingrediente:
- 1 cană cușcuș
- 1 cană apă fiartă (fierbinte)
- O mână de pătrunjel (tăiat mărunt)
- 2 castraveți (tăiați cubulețe)
- 4 roșii (taiate felii)
- 1 lingură – ulei de măsline
- ½ coaja rasă de la o lamâie
- ½ suc de la o lămâie
- 4 fire de ceapă verde (tăiat mărunt)
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pune cușcuș-ul într-un bol mare, adaugă peste el paharul cu apă fierbinte și puțină sare. Acoperă bolul cu o folie alimentară, de aluminiu sau cu un capac și lasă-l circa 5-7 minute să se umfle sau până ce toată apa va fi absorbită. După ce a trecut timpul,amestecă cu o furculiță pentru a separa grăunțele de cușcuș.
- Adaugă legumele tăiate peste cușcuș, pătrunjelul, ceapa verde și coaja rasă de la o lămâie. Stoarce ½ suc de la o lămâie, stropește cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toată salata împreună. Poftă bună.
Sugestii:
- Cușcuș-ul se fierbe în proporție 1:1 cu apă fierbinte.
cuscus. in franceza – couscous
Da, așa se scrie în franceză și sinceră să fiu mult mam gândit cum să numesc rețeta și am ajuns la concluzia să o „traduc” în română și să o scriu Cușcuș)
Este receta mea preferata, doar ca adaug si avocado pentru o nota suplimentara de sanatate 🙂
Uuuu, cu avocado chiar ar fi o bombă 😀 Mi-ai făcut poftă 🙂