Bună ziua dragi cititori. Astăzi vă propun să gătiți un sandwich cu brânză de vaci, ridiche și ceapă verde. Este o rețetă simplă și bogată în vitamine. Încercați-o și nu ezitati să savurați roada primăverii. Eu vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 4 felii – pâine de secară cu susan
- 100 gr. – brânză proaspătă de vaci
- 4 ridichi (mari)
- Un fir de ceapă verde
- Câteva frunze de untișor (sau frunze de pătrunjel)
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Prăjește feliile de pâine în cuptor sau pe tigaie până primești o culoare aurie.
- Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi stropește cu ulei de măsline. Amestecă până obții o consistență cremoasă, omogenă.
- Spală bine ridichea, ceapa verde și frunzele de untișor, apoi usucă-le (plasându-le într-un șervețel de hârtie). Feliază ridichea și ceapa verde.
- Întinde crema pe feliile de pâine prăjită și așează deasupra ridichea și inelușele de ceapă. Presară cu câteva frunze de untișor și stropește deasupra cu ulei de măsline. Poftă bună.