SANDWICH CROQUE MADAME I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit un mic dejun din bucătăria franceză. Acesta este un Sandwich care nu îl poți lua la pachet, ci unul cu care să te așezi la masă și să îl mănânci cu cuțitul și furculița. Sandwich-ul CROQUE MADAME este versiunea mai nouă a sandwich-ului CROQUE MONSIEUR care este acoperită cu un ou moale. Acesta a apărut pentru prima dată în meniurile din cafenelele pariziene în anul 1900. Nu vă speriați de denumire și de ingredientele acestei rețete, vă asigur că se pregătește rapid și nu este nevoie de mare știință. Croque Madame este un sandwich cald, mega-delicios, cu mult cașcaval, moale și totodată crocant. Sper să vă placă și să vă alinte diminețile speciale. Vă doresc în continuare să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!


img_0046site

 

 

Ingrediente:

  • 300 gr. – șuncă (tăiată cât mai fin posibil)
  • 200 gr. sau circa 12 felii subțiri – Cașcaval Gouda (sau orice alt cașcaval)
  • 50 gr. – unt topit
  • 8 felii de pâine (eu am folosit pâine din grâu integral cu morcovi și semințe)
  • 1 lingură – parmezan ras
  • 2 linguri – muștar Dijon

Pentru sos Bechamel:

  • 20 gr. – făină albă
  • 25 gr. – unt
  • 200 ml. – lapte
  • 1 lingură – parmezan răzuit
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

 

Dificultate: Mică spre Medie

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 35 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Pregătește sosul Bechamel: Încinge o cratiță încăpătoare la foc mic. Pune untul și lasă-l să se topească, după care adaugă făina și amestecă încontinuu timp de o minută (pentru ca făina să se coacă puțin). Toarnă treptat laptele și amestecă bine cu telul evitând formarea cocoloașelor. Lasă-l la foc 3-4 minute (fără să te oprești din amestecat). După ce sosul a obținut o consistență mai groasă, stinge focul și adaugă nucșoara, sare și piper după gust. După care rade deasupra parmezan și amestecă până acesta se va încorpora.
  2. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  3. Taie 8 felii de pâine de circa 1 cm. Pune-le pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și ungele pe ambele părți cu unt topit. Coace-le în cuptorul preâncălzit circa 5-7 minute sau până ce obțin o culoare aurie și devin crocante.
  4. Scoate pâinea din cuptor și unge 4 felii cu muștar, pune pe acestea câte 1-2 felii de cașcaval, după care câte 2-3 felii de șuncă. Acoperă pe fiecare cu cealată felie de pâine și unge deasupra cu câte o lingură de sos Bechamel. Apoi mai rade puțin parmezan deasupra și acoperă cu câte o felie de cașcaval. Pune Sandwich-urile la cuptorul preâncălzit la 200 de grade C pentru 10-15 minute sau până ce cașcavalul se topește și se rumenește frumos.
  5. Între timp prăjește 4 ouă în așa fel încât să fie gălbenușul moale.
  6. Scoate Sandwich-urile din cuptor. Pune peste fiecare câte un ou și servește-le imediat. Poftă bună!

img_0022site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*