Bună ziua dragilor, astăzi am pregătit o salată vitaminoasă. Recent am fost la un târg vegan și acolo am fost inspirată să gătesc această salată. Am folosit în ea două ingrediente care pentru unii nu sunt cunoscute: germeni de lucernă și vlăstări de floarea soarelui. Ei sunt bogați în vitamine, proteine, minerale și perfect detoxifică, energizează și tonifică organismul. De asemenea această salată este una proaspătă, crocantă și extrem de delicioasă, o puteți servi alături de orice doriți dumneavoastră. Sper să vă placă această salată și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.
Ingrediente:
- 100 gr. – mix de frunze de salată (spălate bine și zvântate)
- 50 gr. – vlăstări de floarea soarelui (spălați bine și zvântați)
- 25 gr. – germeni de lucernă (spălați bine și zvântați)
- 1 avocado – tăiat fâșii (de circa 200 gr.)
- 3 linguri – suc de la o lămâie
- 4 linguri – ulei din semințe de struguri (sau ulei de măsline)
- Sare și piper negru
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 2 minute
Timp de gătire: 5 minute
Timp total: 7 minute
Număr de porții: 4
Mod de preparare:
- Pune într-un bol mare frunzele de salată, germeni de lucernă, vlăstări de floarea soarelui și avocado tăiat fâșii subțiri.
- Pregătește sosul: stoarce 3 linguri de suc dintr-o lămâie într-un borcan mic, adaugă uleiul din semințe de struguri și condimentează cu sare și piper, pune capacul și agită-l bine, încât să se amestece toate ingredientele.
- Toarnă sosul peste salată și amestecă totul bine. Gustă și dacă mai este nevoie adaugă sare, piper sau suc de lămâie. Poftă bună.