Bună ziua dragi pofticioși! Nu demult am revenit din vacanță din frumoasa Grecia. La fiecare restaurant unde am mâncat comandam mai întâi de toate salată grecească. Am văzut mai multe tipuri: cu capere, ardei iute marinat și cel mai interesant a fost cu ou fiert. Astăzi am pregătit salata noastră preferată de SALATĂ GRECEASCĂ și sper să vă placă și vouă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 5-6 roșii
- 3 castraveți
- 1 ardei dulce mare (curățat de semințe)
- ½ ceapă roșie (de dimensiune mare sau una mică)
- 100 gr. – măsline Kalamata
- 1 linguriță – capere (spălate)
- 150 gr. – brânză Feta
- 4-5 linguri – ulei de măsline
- 1 linguriță – mix pentru salată grecească sau oregano uscat
Mod de preparare:
- Taie ceapa și ardeiul dulce felii subțiri și pune-le într-un bol.
- După care taie castraveții cubulețe sau rondele și adaugă-le peste legumele tăiate mai devreme.
- Taie roșiile cubulețe și adaugă-le în bol. Presară cu mix pentru salată grecească sau pur și simplu cu oregano uscat. Stropește cu ulei de măsline și amestecă totul împreună.
- Transferă salata pe o altă farfurie și adaugă pe toată suprafața măsline și capere, iar la sfârșit, starul acestei rețete Brânză Feta. Stropește-o cu ulei de măsline și presară cu condimente pentru salată grecească sau cu oregano. Poftă bună!