PATE DE CASĂ DIN FICAT DE GĂINĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Astăzi am pentru voi o rețetă extraordinară care nici nu v-ați imaginat că se pregătește atât de ușor. Acest pate pregătit în condiții de casă este fin, gustos și nici nu se compară cu cel cumpărat de la magazin. Eu vă îndemn să îl pregătiți, chiar merită! Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 500 gr. – ficat de găină
  • 1 ceapă mare (sau 2 mici)
  • 150 gr. – unt
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Pentru servit:

  • Ardei chilli, vlăstari, salvie ș.a.

Mod de preparare:

  1. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea puțin ulei și circa 20 de grame de unt. Apoi adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și asezonează cu sare și piper. Prăjește ceapa până ce primești o culoare aurie frumoasă.
  2. Transferă ceapa într-un bol.
  3. În aceeași tigaie unde ai prăjit ceapa toarnă puțin ulei și pune circa 30 de grame de unt. Adaugă ficatul de găină, asezonează-l cu sare, piper, răzuiește puțină nucșoară și prăjește-l la foc mare circa 10 minute. Ficatul trebuie să fie puțin rozăvior înăutru, dacă îl prăjiți mai mult decât trebuie pateul nu va avea o textură fină.
  4. Pune ficatul pregătit împreună cu ceapa și 50 de grame de unt topit într-un robot de bucătărie. Mixează totul până compoziția devine o pastă fină și cremoasă.
  5. Toarnă compoziția într-un bol încăpător, aranjează deasupra vlăstări de floarea soarelui și câteva felii de ardei chilli. La sfârșit acoperă suprafața cu circa 40-50 de grame de unt topit.
  6. Pune pate-ul la frigider pentru cel puțin 2 ore. După care servește-l cu plăcere!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comentarii

  1. Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food

  2. Neaparat o încerc si eu ! ❤️❤️❤️❤️
    Mulțumesc 🌹

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*