SALATĂ DE QUINOA CU CREVEȚI LA GRILL | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ DE QUINOA CU CREVEȚI LA GRILL. Este o salată foarte delcioasă, aromată și colorată. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 400 gr. – Quinoa
  • 400 ml. – Apă
  • 200 gr. – Roșii Cherry
  • 1 legătură – rucola
  • 15 frunze de busuioc
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri – ulei de măsline

Pentru creveți:

  • 500 gr. – Creveți decorticați
  • 1 linguriță – paprika dulce
  • ½ linguriță – fulgi de ardei chili afumați
  • Coaja de la o lămâie
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • ½ linguriță – sare

Pentru dressing:

  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • Sucul de la ¼ lămâie
  • Piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune creveții decorticați într-un bol, adaugă peste ei paprika dulce, fulgi de ardei chili afumați, sare, răzuiește coajă de lămâie, toarnă ulei de măsline și amestecă totul împreună. Lasă creveții să se marineze circa 30 de minute.
  2. Apoi toarnă într-o cratiță bine încinsă ulei de măsline, adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și usturoiul tocat mărunt. Călește-le 5 minute amestecând din când în când până când ceapa se va înmuia. După care adaugă în cratiță quinoa bine spălată și scursă de apă.
  3. Amestecă totul împreună și călește-le 2 minute. Toarnă deasupra apă și mai amestecă un pic.
  4. Din moment ce quinoa a început să clocotească, acoperă cu capac și fierbe-o circa 15 minute la foc mic sau până se evaporă toată apa și quinoa devine moale.
  5. Între timp încinge o tigaie grill la foc mediu, pune pe ea creveții și coace-i pe fiecare parte câte două minute.
  6. Pregătește dressing-ul: toarnă într-un borcănaș ulei de măsline, oțet balsamic, suc de lămâie, piper negru, pune capacul și agită bine borcănașul.
  7. Adaugă dressingul în quinoa și amestecă, apoi porționează salata.
  8. Pune pe un platou câteva linguri de quinoa, creveți, roșii cherry, rucola, busuioc și servește cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*