SALATĂ DE MACROU LA GRĂTAR I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ DIN MACROU LA GRĂTAR. Această salată are o multitudine de arome și gusturi extraordinare. Peștele e crocant și suculent, iar ingredientele se potrivesc perfect. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 pești macrou fără cap și curățați
  • 100 gr.-  radicchio
  • 100 gr. – frunze de salată crocantă
  • 3 vinete
  • 50 gr. – nuci
  • 1 portocală curățată și tăiată felii
  • 3 linguri – oțet balsamic
  • 2 lingurițe – miere
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pregătește sosul: amestecă într-un bol 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet balsamic, o linguriță miere și un pic de sare.
  2. Taie vinetele în două pe orizontală și fă-le niște tăieturi la suprafață în formă de romburi, condimentează-le cu sare și ulei de măsline. Pune vânăta pe grătarul bine încins. Când vânăta a devenit aurie întoarce-o pe cealaltă parte, iar partea rumenită unge-o cu amestecul din oțet balsamic și miere, procedează așa timp de 13-15 minute sau până vinetele se caramelizează frumos și devin moi. Este foarte important să nu le arzi.
  3. Între timp taie fileurile de pește din ambele părți de-a lungul coloanei. Scoate-i oasele și taie fielurile în două.
  4. Scoate vânăta de pe foc, condimentează peștele cu puțină sare și pune fileurile cu pielea în jos și coace-le 3 minute.
  5. Cât peștele se coace, rupe frunzele de salată și radicchio într-un bol, adaugă feliile de portocală și pregătește dressingul într-un alt bol adăugând 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet balsamic, o linguriță miere și puțină sare. Condimentează în ultimul moment salata.
  6. Întoarce peștele pe cealaltă parte, mai coace-l 10 secunde și ia-l de pe foc.
  7. Taie vinetele în triunghiuri și aranjează pe un platou mare frunzele de salată cu portocale, vinetele, iar deasupra aranjează peștele. Decorează cu nuci și servește salata imediat. Poftă bună!

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*