Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ DIN MACROU LA GRĂTAR. Această salată are o multitudine de arome și gusturi extraordinare. Peștele e crocant și suculent, iar ingredientele se potrivesc perfect. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 2 pești macrou fără cap și curățați
- 100 gr.- radicchio
- 100 gr. – frunze de salată crocantă
- 3 vinete
- 50 gr. – nuci
- 1 portocală curățată și tăiată felii
- 3 linguri – oțet balsamic
- 2 lingurițe – miere
- 3 linguri – ulei de măsline
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Pregătește sosul: amestecă într-un bol 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet balsamic, o linguriță miere și un pic de sare.
- Taie vinetele în două pe orizontală și fă-le niște tăieturi la suprafață în formă de romburi, condimentează-le cu sare și ulei de măsline. Pune vânăta pe grătarul bine încins. Când vânăta a devenit aurie întoarce-o pe cealaltă parte, iar partea rumenită unge-o cu amestecul din oțet balsamic și miere, procedează așa timp de 13-15 minute sau până vinetele se caramelizează frumos și devin moi. Este foarte important să nu le arzi.
- Între timp taie fileurile de pește din ambele părți de-a lungul coloanei. Scoate-i oasele și taie fielurile în două.
- Scoate vânăta de pe foc, condimentează peștele cu puțină sare și pune fileurile cu pielea în jos și coace-le 3 minute.
- Cât peștele se coace, rupe frunzele de salată și radicchio într-un bol, adaugă feliile de portocală și pregătește dressingul într-un alt bol adăugând 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet balsamic, o linguriță miere și puțină sare. Condimentează în ultimul moment salata.
- Întoarce peștele pe cealaltă parte, mai coace-l 10 secunde și ia-l de pe foc.
- Taie vinetele în triunghiuri și aranjează pe un platou mare frunzele de salată cu portocale, vinetele, iar deasupra aranjează peștele. Decorează cu nuci și servește salata imediat. Poftă bună!