Ingrediente:
- 500 gr. – cartofi noi (mari)
- ½ cană – smântână
- 10 – 15 fire de mărar
- ½ coaja rasă de la o lamâie
- Un fir de ceapă verde
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Spală și curăță cartofii. Pune-i într-o oală, acoperă-i cu apă rece și fierbe-i până când furculița intră ușor în ei. Lasă-i să se răcească.
- Între timp ocupă-te de smântână. Pune într-un bol smântâna, pătrunjelul mărunțit, sare și piper după gust. Amestecă bine compoziția.
- Taie cartofii în cubulețe de mărime potrivită și așează-i într-un bol încăpător.
- Adaugă compoziția din smântână peste cartofi și amestecă până se încorporează.
- Rade peste cartofi coaja de la ½ de lamâie și presară cu ceapă verde tăiată mărunt.
Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood