SALATĂ CALDĂ DIN ROȘII CHERRY CU PÂINE COAPĂ ȘI BURRATA I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ CALDĂ DIN ROȘII CHERRY CU PÂINE COAPĂ ȘI BURRATA. Nu vă pot reda cât e de delicoasă această rețetă. Dacă mai adăugați ton conservat veți fi în rai. De asemenea puteți servi această salată în calitate de aperitiv sau ca fel principal. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 1 kg. – roșii cherry de diferite culori
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 1 crenguță cimbru
  • 5-6 frunze proaspete de busuioc
  • Sare și piper negru
  • 1 ciabatta (baghetă)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 buratta (mozzarella sau ricotta)

Pentru decor:

  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare:

  1. Pune roșiile într-o tavă de copt, adaugă cățeii de usturoi puțin zdrobiți, asezonează cu sare, piper negru, toarnă oțet balsamic, ulei de măsline, presară cimbru și busuioc proaspăt tocat, apoi amestecă totul cu mâinile.
  2. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 20 minute.
  3. Taie ciabatta felii și aranjează-le pe o tavă de copt. Stropește-le cu puțin ulei de măsline, ia câte două felii de pâine și roadele una de cealaltă astfel încât să se acopere toată suprafața cu ulei.
  4. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10-15 minute sau până se rumenesc frumos și devin crocante.
  5. Așează roșiile cherry pe un platou. Pune deasupra buratta, pe care o poți decora cu ardei chilli, busuioc și cimbru proaspăt, iar la capăt stropește-o cu puțin ulei de măsline.
  6. Ia pâinea crocantă și roade-o cu usturoi. Servește salata din roșii cu buratta pe pâinea crocantă aromată cu usturoi. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*