SALATĂ CAESAR CU PUI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ CAESAR într-un mod sănătos. Pieptul de pui a ieșit moale și suculent, crutoanele crocante și aromate, iar sosul fin și delicios. Sper să vă placă această rețetă la fel de mult cum ne place nouă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 450 – 500 gr. – salată Eisberg

Pentru dressing: (sos pentru salată)

  • 250 gr. – iaurt grecesc de 2 % (sau orice alt iaurt natural)
  • ½ zeamă de la o lămâie
  • 100 gr. – parmezan ras
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper negru

Pentru pui:

  • 1 piept de pui (400 – 450 gr.)
  • Coaja de la o lămâie
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru crutoane:

  • ½ – baghetă
  • 1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 1 lingură – parmezan răzuit

Pentru decor:

  • Parmezan
  • Busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

  1. Spală bine salata și zvânt-o, apoi taie-o în cubulețe medii.
  2. Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os) apoi fiecare bucată mai taie-o în 2 pe orizontală și pune-le pe o farfurie. Asezonează carnea cu sare și piper, răzuiește coaja de la o lămâie și stropește-o cu ulei. Maseaz-o puțin cu mâinile până ce condimentele vor acoperi carnea.
  3. Pune carnea de pui pe o tigaie grill bine încinsă și rumenește-o pe fiecare parte circa 5-6 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie. După care scoate carnea pe o farfurie și las-o să se odihnească 10 minute.
  4. Pune tigaia la foc mediu împreună cu uleiul. După care adaugă pâinea tăiată cubulețe de circa 2 cm., răzuiește deasupra puțin parmezan. Amestecă din când în când timp de 5 minute sau până ce pâinea obține o culoare aurie. Scoate-le și lasă-le să se răcească în timp ce te ocupi de alte ingrediente.
  5. Între timp ocupă-te de dressing (sos pentru salată): adaugă într-un bol iaurtul, zeama de lămâie, răzuiește parmezan și cățeii de usturoi, toarnă uleiul și condimentează cu sare, piper negru și amestecă toul împreună.
  6. Pune salata tăiată într-un bol, adaugă deasupra 3 linguri de sos și amestecă bine până se acoperă toate frunzele. Aranjează-le pe un platou, deasupra adaugă carnea tăiată felii sau cubulețe, crutoanele, decorează cu parmezan și câteva frunze de busuioc.
  7. Servește salata cu sosul rămas. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU MASA DE REVELION - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*