PUI PITICI CU CARTOFI DULCI ȘI VARZĂ DE BRUXELLES

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Valeria Țurcan (@valeriesfood)

Ingrediente:

  • 2 pui pitici
  • 100g – unt moale
  • 1 linguriță – usturoi pudră
  • 1 linguriță – ceapă pudră
  • 1 linguriță – paprika afumată
  • 2 crenguțe cimbru
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • Sucul de la 1/2 portocală
  • Sare și piper

Pentru legume:

  • 3-4 cartofi dulci
  • 500g – varză de bruxelles
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 2-3 linguri – ulei de măsline
  • 1 linguriță – usturoi uscat
  • Sare

Mod de preparare:

  1. Peste untul moale adaug usturoi pudră, ceapă pudră, paprika, sare și piper, cimbru, torn ulei de măsline, storc sucul de la 1/2 portocală și amestec.
  2. Umplu puii cu portocală și crenguțe de cimbru.
  3. Ung puii pe toate părțile cu unt aromat.
  4. Pun în tava de copt cartofi dulci, varză de bruxelles, usturoi uscat, sare, cimbru, ulei de măsline și amestec.
  5. Aranjez puii în mijlocul tavei și pun la 200 grade C pentru 40-50 minute. Din când în când ung puii cu sosul din tavă, astfel o să se rumenească frumos.
  6. Carnea de pui a ieșit suculentă, cu aromă de unt și se potrivește perfect cu cartofii dulci și varza de bruxelles. Sper să vă placă, poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*