View this post on Instagram
Ingrediente:
- 2 pui pitici
- 100g – unt moale
- 1 linguriță – usturoi pudră
- 1 linguriță – ceapă pudră
- 1 linguriță – paprika afumată
- 2 crenguțe cimbru
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sucul de la 1/2 portocală
- Sare și piper
Pentru legume:
- 3-4 cartofi dulci
- 500g – varză de bruxelles
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 2-3 linguri – ulei de măsline
- 1 linguriță – usturoi uscat
- Sare
Mod de preparare:
- Peste untul moale adaug usturoi pudră, ceapă pudră, paprika, sare și piper, cimbru, torn ulei de măsline, storc sucul de la 1/2 portocală și amestec.
- Umplu puii cu portocală și crenguțe de cimbru.
- Ung puii pe toate părțile cu unt aromat.
- Pun în tava de copt cartofi dulci, varză de bruxelles, usturoi uscat, sare, cimbru, ulei de măsline și amestec.
- Aranjez puii în mijlocul tavei și pun la 200 grade C pentru 40-50 minute. Din când în când ung puii cu sosul din tavă, astfel o să se rumenească frumos.
- Carnea de pui a ieșit suculentă, cu aromă de unt și se potrivește perfect cu cartofii dulci și varza de bruxelles. Sper să vă placă, poftă bună.