Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ ȘI SPANAC ÎN STIL GRECESC. Este foarte delicioasă cu o umplutură fină și aromată, iar straturile crocante o fac să fie mai specială. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare!
Ingrediente:
- 2 legături de spanac
- 500 gr. – brânză de vaci 5%
- 50 gr. – parmezan
- 12 foi subțiri de plăcintă
- 2 ouă
- Coaja de la ½ lămâie
- O mână – busuioc proaspăt
- Ulei de măsline
- Sare și piper negru
- 1 lingură de susan alb și negru
Mod de preparare:
- Încinge o tigaie la foc mediu și toarnă puțin ulei în ea. Adaugă spanacul tăiat mai mărunt și prăjește-l un minut sau până scade în dimensiuni și se înmoaie. Apoi ia tigaia de pe foc.
- Pune într-un bol brânza, răzuiește coaja de la o jumătate de lămâie și răzuiește parmezanul. Adaugă spanacul, busuioc proaspăt tocat, sparge două ouă, asezonează cu sare, piper negru și amestecă.
- Tapetează o tavă de copt cu dimensiunea de 34X40 cm. cu foaie de copt. Unge-o cu ulei și aranjează două foi de aluat pe tavă, unge-le și pe ele cu ulei și tot așa încă 5 straturi a câte două foi de plăcintă ungându-le cu ulei pe fiecare.
- La capăt răstoarnă umplutura de brânză în mijlocul tavei și formează un cerc de circa 20 de cm. și aplatizează-l puțin. Adu marginile de aluat peste umplutura de brânza în așa fel încât să o acopere complet. Dacă este necesar mai unge puțin cu ulei vârfurile. Presară cu semințe de susan și pune plăcinta la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C 35 de minute. Scoate plăcinta din cuptor, las-o să se răcească complet și servește-o cu plăcere. Poftă bună!