PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ ȘI SPANAC ÎN STIL GRECESC I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ ȘI SPANAC ÎN STIL GRECESC. Este foarte delicioasă cu o umplutură fină și aromată, iar straturile crocante o fac să fie mai specială. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare!

Ingrediente:

  • 2 legături de spanac
  • 500 gr. – brânză de vaci 5%
  • 50 gr. – parmezan
  • 12 foi subțiri de plăcintă
  • 2 ouă
  • Coaja de la ½ lămâie
  • O mână – busuioc proaspăt
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru
  • 1 lingură de susan alb și negru

Mod de preparare:

  1. Încinge o tigaie la foc mediu și toarnă puțin ulei în ea. Adaugă spanacul tăiat mai mărunt și prăjește-l un minut sau până scade în dimensiuni și se înmoaie. Apoi ia tigaia de pe foc.
  2. Pune într-un bol brânza, răzuiește coaja de la o jumătate de lămâie și răzuiește parmezanul. Adaugă spanacul, busuioc proaspăt tocat, sparge două ouă, asezonează cu sare, piper negru și amestecă.
  3. Tapetează o tavă de copt cu dimensiunea de 34X40 cm. cu foaie de copt. Unge-o cu ulei și aranjează două foi de aluat pe tavă, unge-le și pe ele cu ulei și tot așa încă 5 straturi a câte două foi de plăcintă ungându-le cu ulei pe fiecare.
  4. La capăt răstoarnă umplutura de brânză în mijlocul tavei și formează un cerc de circa 20 de cm. și aplatizează-l puțin. Adu marginile de aluat peste umplutura de brânza în așa fel încât să o acopere complet. Dacă este necesar mai unge puțin cu ulei vârfurile. Presară cu semințe de susan și pune plăcinta la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C 35 de minute. Scoate plăcinta din cuptor, las-o să se răcească complet și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*