Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PATE DE CIUPERCI. Este o rețetă de post/vegană, care conține puține ingrediente și vă asigur că o să vă impresioneze cu gustul ei. Sper să vă placă și să pregătiți acest pate cu drag. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
-
400 gr. – ciuperci champignon
-
1 ceapă roșie sau albă medie
-
60 gr. – nuci
-
3 linguri – ulei de măsline
-
1 linguriță – cimbru uscat
- 1 crenguță – pătrunjel
-
Sare și piper
Mod de preparare:
- Taie ceapa cubulețe.
- Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
- Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea nucile și prăjește-le 4-5 minute.
- Scoate nucile din tigaie, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
- Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
- Pune nucile într-un robot de bucătărie și zdrobește-le bine, apoi adaugă ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până primești o pastă cremoasă.
- Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!