FASOLE ÎN SOS DE ROȘII (DE POST) I Rețetă + Video

Bună ziua pofticioșilor. Astăzi am pregătit una din rețetele mele preferate și simple de preparat, este vorba de FASOLE ÎN SOS DE ROȘII. Eu și iubitul meu le adorăm. La această rețetă nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate. De obicei servesc fasolele în sos de roșii cu pâine proaspătă crocantă. De asemenea alături de ele puteți servi o bucată de costiță de porc, salată sau chiar brânză proaspătă de vaci. Sunt bucuroasă să mă împart cu voi cu rețetele mele preferate ce le savurăm în sânul familiei. Sper să vă placă și vouă, vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 600 gr. – fasole boabe albe fierte (de dimensiuni medii)
  • 200 ml. – apă plată
  • 1 ceapă – medie (tăiată cubulețe)
  • 2 roșii – medii (decojite și tăiate cubulețe)
  • 1 lingură – pastă de tomate
  • 3 căței de usturoi
  • O mână – pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriță – busuioc uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 35 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Taie ceapa cubulețe.
  2. Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă în ea ulei de măsline, adaugă ceapa și călește-o 4-5 minute amestecând periodic.
  3. Condimentează ceapa cu puțină sare și piper negru, adaugă pasta de tomate și amestecă bine până va colora ceapa.
  4. Adaugă deasupra fasolele, roșiile și răzuiește cățeii de usturoi. Presară busuioc uscat, condimentează cu sare, piper negru și toarnă deasupra apă plată. Acoperă cu capac și lasă totul să fiarbă circa 25 de minute la foc mic.
  5. Stinge focul și adaugă pătrunjel proaspăt tocat. Amestecă puțin și servește fasolele fierbinți cu murături sau cu orice dorești. Poftă bună.

anigif

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Un Comentariu

  1. Pingback: 9 REȚETE DE POST – Valerie's Food

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*