Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit DULCEAȚĂ DE PIERSICI. Mama mereu taie piersicii în felii mari dar voi dacă doriți le puteți tăia și în felii mai mici. Este o rețetă simplă și arătoasă. Puteți servi dulceața cu orice doriți, eu de obicei o servesc cu terci, pe pâine cu unt, în tarte și multe altele. Sper să vă placă rețeta de astăzi și vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 2,5 kg. – piersici (bine copți)
- 1,6 kg – zahăr
- Sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
- Taie piersicii în jumătate, decojește-i de coajă, scoate-le sâmburii și mai taie-i odată în jumătate.
- Pune ½ din cantitatea de zahăr într-un ceaun, apoi adaugă deasupa ½ din cantitatea de piersici tăiați, după care pune cantitatea rămasă de zahăr și piersici. La capăt toarnă sucul de la o lămâie.
- Lasă totul să stea circa 20-30 de minute, în acest timp fructele vor elibera propriul suc.
- După care pune ceaunul la foc mediu și din moment ce începe a fierbe o să apară spumă pe care trebuie să o strângi în întregime. Dă focul la minim și fierbe dulceața circa o oră și 30 de minute sau până siropul devine mai dens. Amestecă din când în când atent în ceaun ca să nu zdrobește piersicii.
- Când dulceața este gata, porționeaz-o în borcane, acoperăle cu capac și lasă-le să se răcească la temperatura camerei.