CROSTATA (TARTĂ CU GEM)

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CROSTATA, este o tartă cu aluat sfărâmicios umplută cu gem. Eu am folosit gem de caise, dar mi-a plăcut și cu gem de mango sau căpșuni. O să mai experimentez cu alte tipuri de gem, ceea ce vă îndemn și pe voi. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 gr. – făină

  • 150 gr. – unt rece

  • 100 gr. – zahăr

  • 2 ouă

  • 1/3 linguriță – sare

  • 1 linguriță – praf de copt

  • Coaja de la o lămâie

  • 1 linguriță – esență de vanilie

  • 400 gr. –  gem de caise sau mango

  • 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare:

  1. Pune făina amestecată cu praful de copt și sare într-un bol, adaugă zahăr, unt, răzuiește coaja de lămâie și frământă până iese o textură nisipoasă.
  2. După care adaugă ouăle, toarnă esența de vanilie, frământă câteva minute și formează o bilă.
  3. Învelește bila de aluat în folie alimentară și pune-o la frigider cel puțin pentru o oră.
  4. Îndepărtează folia alimentară, pudrează atât masa de lucru cât și aluatul cu făină, taie o treime din aluat și pune-l deoparte.
  5. Formează o bilă din cealaltă bucată de aluat, pudrează cu făină și întinde-o într-un cerc mai mare decât tava de copt.
  6. Aranjează aluatul într-o tavă de copt cu fund detașabil cu diametrul de 21 cm. Înțeapă toată suprafața și marginile cu furculița.
  7. Umple tarta cu gem.
  8. Pudrează atât masa cât și aluatul rămas cu făină. Întinde-l într-un cerc și taie fâșii de 2-3 cm. lățime.
  9. Aranjează peste gem fâșiile de aluat în formă de grilă.
  10. Pe final unge fâșiile și marginile cu lapte, presară cu zahăr și coace tarta la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C 35-40 minute.
  11. Scoate tarta din cuptor, las-o să se răcească complet și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*