CONOPIDĂ COAPTĂ ÎN SOS CREMOS I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Mă bucur că ați revenit pe blog pentru a vizualiza rețeta mea nouă de CONOPIDĂ COAPTĂ LA GRĂTAR. Vă asigur că este o garnitură perfectă alături de pește, carne sau chiar poate fi în calitate de fel principal, servindu-l cu o salată delicioasă. Această rețetă se pregătește foarte rapid și conopida este atât cremoasă cât și puțin crocantă. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_1364site

Ingrediente:

  • 1 conopidă (1 kg.)
  • 100 gr. – cașcaval Gouda (sau orice alt tip)
  • 30 gr. – cașcaval Parmezan
  • Sare și piper negru

Pentru sos Bechamel:

  • 25 gr. – unt
  • 30 gr. – făină
  • 500 ml. – lapte
  • 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 45 minute

Timp total: 55 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Pregătește sosul Bechamel: Încinge o cratiță încăpătoare la foc mic. Pune untul și lasă-l să se topească, după care adaugă făina și amestecă încontinuu timp de o minută (pentru ca făina să se coacă puțin). Toarnă treptat laptele și amestecă bine cu telul evitând formarea cocoloașelor. Lasă-l la foc 3-4 minute (fără să te oprești din amestecat). După ce sosul a obținut o consistență mai groasă, adaugă nucșoara, sare și piper după gust. Mai amestecă puțin și ia sosul de pe foc.
  2. Încinge cuptorul la 190 de grade C.
  3. Spală bine conopida, după care desfă-o în buchețele mici spre medii. Pune buchețelele într-o tavă de copt, condimentează cu sare și piper negru și amestecă puțin. Toarnă sosul pe toată suprafața conopidei, acoperă tava cu folie de aluminiu.
  4. Coace conopida 20 de minute, după care scoate tava din cuptor, scoate folia de aluminiu și răzuiește cașcavalul deasupra. Întoarce tava la cuptor (fără folie de aluminiu) și mai coace conopida circa 25 de minute sau până ce se rumenește frumos.
  5. După ce a trecut timpul de gătire, servește conopida caldă. Poftă bună!

img_1415site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*