CLĂTITE FRANȚUZEȘTI CU SOS DE CLEMENTINE (CREPES SUZETTE) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit clătite franțuzești cu sos de clementine sau li se mai spune CREPE SUZETTE. O rețetă extraordinar de delicioasă, care nu este atât de complicată și nici greu de pregătit. La sigur o să vă uimiți plăcut de gustul caramelizat al acestor clătite. Doar scriind aceste rânduri mi-am amintit cât de extraordinare erau și mi s-a făcut gura apă. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 ml. – lapte
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • 1 lingură – ulei de floarea soarelui
  • 130 gr.- făină
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Pentru sos:

  • Coaja de la o clementină
  • 150 ml. – suc de clementine sau de portocale
  • 75 gr. – zahăr
  • 70 gr. – unt
  • 40 ml. – lichior de portocale sau coniac

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Număr de clătite: 10-12

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pregătește clătitele: sparge ouăle într-un bol, adaugă deasupra făina și mixează bine până nu vei mai avea cocoloașe. Apoi toarnă uleiul, esența de vanilie și în timp ce mixeazi toarnă treptat tot laptele.
  2. Încinge la foc mediu o tigaie plată antiaderentă cu diametrul de 23 cm. Unge la început tigaia cu puțin ulei.
  3. Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și rotește-o pentru ca acesta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.
  4. Între timp, decojește o clementină cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Apoi ia fâșiile de clementină și taie-le bețișoare subțiri. După care scurge 150 de grame de suc de clementine.
  5. Apoi ia o tigaie din fontă sau una antiaderentă și toarnă pe toată suprafața ei zahărul. Aprinde focul la minim și lasă zahărul să se topească. Când acesta a început să se topească amestecă atent cu o lingură de lemn până devine un caramel lichid.
  6. Toarnă sucul de clementine și adaugă coaja tăiată mai devreme. Amestecă până caramelul se va topi complet. După care adaugă untul, lasă-l să se topească complet și aranjează în cerc în tigaie clătitele împăturite în patru. Acoperă-le cu sos și lasă-le să fiarbă 3-4 minute. Apoi adaugă lichiorul sau coniacul, aprinde rapid focul cu o brichetă și lasă să se flambeze. Când focul s-a stins complet servește clătitele cu plăecere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*