CHURROS CU SOS DE CIOCOLATĂ | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CHURROS CU SOS DE CIOCOLATĂ. Această rețetă este originară din Spania (cel puțin așa ne zice wikipedia). Pregătirea aluatului se aseamănă cu cel de la eclere. Churros sunt delicioase mai ales când le înmoi în sos de ciocolată. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere!

Ingrediente:

Pentru churros:

  • 200 ml – apă
  • 150 g – făină albă
  • 60 g – unt
  • 3 ouă
  • 1 lingură – zahăr
  • ½ sare
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • 150 g – zahăr
  • 0.7 l – ulei de floarea soarelui

Pentru sos:

  • 100 g – ciocolată neagră
  • 100 g – ciocolată cu lapte
  • 200 ml – frișcă 10%

Mod de preparare:

  1. Pune o cratiță la foc mic spre mediu și toarnă apa în ea, adaugă untul, zahărul, sarea și amestecă din când în când până untul se va topi.
  2. Când untul s-a topit, adaugă făina și amestecă bine cu lingura de lemn. După ce aluatul s-a legat, continuă să amesteci cu lingura încă 2-3 minute.
  3. Ia cratița de pe foc și răstoarnă aluatul într-un bol încăpător. Mixează-l cu lingura de lemn sau cu mixerul până se va răci puțin.
  4. Apoi toarnă puțină esență de vanilie și adaugă treptat câte un ou. Dacă crezi că aluatul nu o să se lege nu îți fă griji, continuă să amesteci cu răbdare după fiecare ou adăugat. Ai grijă, în caz că pui ouăle peste aluatul direct scos din cratiță riști să primești o omletă.
  5. Transferă aluatul într-un sac de patiserie cu dui zâmțat.
  6. Între timp toarnă uleiul într-un ceaun, pune-l la foc mic și lasă-l să se încingă.
  7. Când uleiul este încins, formează 3-4 bețișoare de circa 13-15 cm. Lasă churros să se prăjească circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos. În cazul în care churros se umflă sau explodează, trebuie să dai focul mai încet.
  8. Între timp pregătește sosul de ciocolată: Toarnă frișca într-o cratiță mică și du-o până la punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă în ea ciocolata, las-o să stea puțin după care amestecă cu telul până se topește toată și primești un sos mai răruț la consistență.
  9. Scoate churros pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  10. Apoi amestecă într-un bol zahăr și scorțișoară și tăvălește în ea churros până se acoperă pe toate părțile.
  11. Servește churros cu sos de ciocolată. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*