CARTOFI LA CUPTOR UMPLUȚI CU PASTRAMA, ARDEI ȘI CEAPĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Vă propun astăzi o rețetă delicioasă de CARTOFI LA CUPTOR UMPLUȚI CU PASTRAMA, ARDEI ȘI CEAPĂ. Acești cartofi sunt cremoși, crocanți și foarte gustoși. Puteți experimenta și adăuga ingredientele voastre preferate, de exemplu: piept de pui, măsline, ceapă verde, porumb și multe altele. Acești cartofi îi puteți servi alături de o salată sau chiar în calitate de garnitură lângă o bucată de carne sau pește. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_3027site

Ingrediente:

  • 6 cartofi medii spre mari (circa 1,400 kg)
  • 1 ardei roșu (circa 200 gr.)
  • ½ gogoșar (sau ardei) verde (circa 150 gr.)
  • ½ ceapă roșie (circa 100 gr.)
  • 50 gr. – unt
  • 50 ml. – lapte fierbinte
  • 100 gr. – pastrama de porc
  • 200 gr. – cașcaval răzuit (Gouda)
  • ½ linguriță – oregano uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 80 minute

Timp total: 90 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Înfinge cartofii bine spălați și uscați pe alocuri cu o furculiță, asta va ajuta cartofii să se pregătească egal. Pune cartofii pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de Grade C pentru 1 oră sau 1 oră și 20 de minute. Dacă fuculița intră și iese ușor din cartof înseamnă că sunt gata.
  2. Scoate cartofii din cuptor și lasă-i să se răcească circa 10–15 minute.
  3. Între timp taie fâșii subțiri ceapa, ardeiul și gogoșarul. Toarnă 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încisă și pune în ea legumele, adaugă oregano uscat și condimentează cu sare și piper negru după gust, după care călește-le la foc mare circa 5-7 minute sau până acestea se înmoaie.
  4. Apoi taie fâșii pastrama de porc. Pune tigaia la foc mare, toarnă o lingură de ulei de măsline și rumenește pastrama circa 3-4 minute.
  5. Taie cartofii în două pe orizontală și începe să le scobești interiorul cu o lingură, lăsând o grosime de 3 mm la margini.
  6. Pune untul peste miezul cartofilor și pisează bine până primești un piureu omogen, după care condimentează cu sare și piper negru după gust și toarnă laptele puțin câte puțin, până când piureul va deveni consistent și cremos.
  7. Pune 1/3 din cașcavalul răzuit peste piure și amestecă.
  8. Apoi adaugă legumele și pastrama peste piureul de cartofi amestecând până când o să se încorporeze toate ingredientele.
  9. Umple fiecare jumătate de cartof cu compoziția pregătită mai devreme. Presară deasupra cașcaval răzuit.
  10. Pune cartofii la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 20–22 de minute sau până ce cașcavalul prinde o culoare aurie frumoasă.
  11. Scoate cartofii din cuptor, lasă-i să se răcească puțin după care îi poți servi. Poftă bună!

img_3031site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*