
Ingrediente:
- 300 g – somon proaspăt fără piele și oase
- 2 chifle pentru burger
- 30 g – ardei dulce roșu
- 30 g – ardei dulce galben
- 2 frunze de salată
- 2-3 castraveți cornișon
- 100 g – iaurt grecesc
- 2 linguri – pesmeți praf
- 1 cățel – usturoi răzuit
- 2 linguri – ulei de măsline
- 2 felii de roșie
- 1/5 ceapă roșie
- 3 fire de mărar
Mod de preparare:
- Taie chiflele în 2, pune-le cu tăietura în jos pe tigaia grill încinsă și rumenește-le un pic;
- Toacă fileul de pește cu un cuțit bine ascuțit cât mai mărunt;
- Taie cubulețe mici ardeii dulci și ceapa roșie. La fel taie mărunt și mărarul;
- Adaugă mărarul împreună cu legumele tocate peste tocătura de pește, adaugă pesmeți, sare, piper, amestecă și formează chiftele de dimensiunea chiflelor pentru burger;
- Toarnă ulei în tigaia grill încinsă, adaugă chiftelele și prăjește-le pe ambele părți câte 4-5 minute;
- Pregătește sosul: pune iaurtul într-un bol, adaugă castraveți tăiați mărunt, mărar tocat, usturoi răzuit, sare, piper, ulei de măsline și amestecă;
- Unge partea de jos a chiflei cu sos, aranjează o frunză de salată, pune chifteaua iar deasupra o felie de roșie, unge și cealaltă jumătate de chiflă cu sos și acoperă burgerul.
Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood


