BISCUIȚI „ZI ȘI NOAPTE” I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși! Astăzi am pregătit BISCUIȚI “ZI ȘI NOAPTE”. Sunt delicioși, crocanți la exterior și moi în interior. Nu sunt greu de realizat dar aveți nevoie de puțină tehnică. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 180 gr. – făină + încă puțin pentru pudrat
  • 100 gr. – zahăr
  • 120 gr. – unt + încă puțin pentru uns
  • 2 ouă
  • 15 gr. – cacao
  • Vanilie

Mod de preparare:

  1. Pune untul într-un bol încăpător, toarnă peste el zahărul și amestecă bine până primești o pastă cremoasă.
  2. Apoi sparge treptat câte un ou amestecând continuu. După ce ouăle s-au încorporat, adaugă esența de vanilie, mai amestecă puțin și toarnă deasupra făina. Încorporeaz-o și pe ea bine, după care ia jumătate din cantitatea de aluat, pune-o pe o bucată de folie alimentară și modelează compoziția în formă de salam.
  3. Adaugă cacao peste aluatul rămas și încorporează cu grijă și răbdare, după care răstoarnă-l și pe aceasta pe o bucată de folie alimentară și modelează compoziția în formă de salam. Pune ambele bucăți de aluat la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
  4. Scoate aluatul cu vanilie și cacao din frigider, îndepărtează folia alimentară și taie fiecare bucată în 3 părți egale. Lasă pe masa de lucru câte o bucată din ambele tipuri de aluat, iar pe celelalte întoarce-le la frigider.
  5. Pudrează masa de lucru cu făină și întinde bucata de aluat cu cacao într-o funie de circa 30 de cm. apoi fă același lucru cu cealaltă bucată de aluat cu vanilie.
  6. Apoi începe să le unești: împletește funiile în forma unei spirale și încearcă să lucrezi cât mai rapid pentru ca aluatul să nu reușească să se topească. După ce ai finisat de împletit, taie spirala în bucăți de circa 5-6 cm.
  7. Pune-le pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. După ce ai pregătit toate bucățile de aluat, pune tava cu biscuiți la frigider pentru 20-30 de minute. Asta va ajuta biscuiții să își mențină forma în timpul coacerii.
  8. Scoate biscuiții de la frigider și unge-i deasupra cu puțin cu unt topit, acest pas se face mai mult pentru a îndepărta excesul de făină.
  9. După care pune biscuiții la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C regim cu ventilator sau la 190 de grade C fără ventilator pentru 10 minute sau până deabia se rumenesc.
  10. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet și servește-i cu plăcere!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*