BISCUIȚI CU RICOTTA ȘI LĂMÂIE | Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Astăzi am pregătit niște biscuiți cu ricotta și lămâie, extraordinar de delicioși, puhavi și aromați. Am avut norocul și mi-a adus soțul prietenei mele Ricotta din Italia, demult doream să gătesc ceva cu această brânză și chiar mi-a plăcut. Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză cum ar fi Mascarpone, Provolone etc. Însăși cuvântul „ricotta” înseamnă în italiană „refiert”, fapt ce arată că zerul a fost tratat termic. Mulți gătesc Ricotta de casă, aceasta este obținută prin adăugarea de oțet sau lămâie în laptele încălzit și are o aromă lăptoasă și se poate folosi în multe rețete culinare. Dacă aveți Ricotta în casă, vă sugerez să pregătiți acești biscuiți, sunt pur și simplu delicioși. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

IMG_9845site

Ingrediente:

  • 1, 2/3 cană – făină (300 gr.)
  • ½ cană – brânză ricotta (150 gr.)
  • ½ linguriță – praf de copt
  • 1/3 cană – unt de temperatura camerei (50 gr.)
  • 2/3 cană – zahăr (200 gr.)
  • 1 ou
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • Coajă de la o lămâie

Pentru glazură:

  • ½ cană – zahăr pudră (150 gr.)
  • Coaja rasă de la ½ de lămâie
  • Sucul de la ½ de lămâie

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 16 minute

Timp total: 26 minute

Cantitatea: 13–14 biscuiți

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Mixează untul și zahărul într-un bol, apoi adaugă oul, vanilia, coaja de la lămâie și ricotta, continuând să mixezi până toate ingredientele se vor încorpora.
  3. Adaugă 2/3 din cantitatea de făina, praful de copt și mixează bine după care adaugă restul de făină și amestecă cu ajutorul unei spatule, până aluatul se va omogeniza și încorpora bine.
  4. Ia cu mâinile umede cantități medii de aluat și modelează-l în formă de biluțe, după care pune-le pe tava tapetată cu foaie de copt. (Mâinile trebuie să fie umede deoarece astfel e mai ușor să lucrezi cu aluatul.)
  5. Coace biscuiții circa 14-16 minute sau până ce au căpătat o culoare aurie pe la margini.
  6. Între timp ocupă-te de glazură: toarrnă zahărul pudră într-un bol, răzuiește peste el coaja de la lămâie și scurge ½ din lămâie. Amestecă până când glazura va deveni puțin lichidă. Dacă nu este suficient de lichidă mai adaugă suc de lămâie.
  7. Scoate biscuiții din cuptor și pune-i pe un grătar, acoperă-i cu glazură de lămâie. Lasă bicuiții să se răcească complet, iar glazură să se usuce. După care îi poți servi, poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: 9 REȚETE DULCI DE SĂRBĂTORI – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*