Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BĂTUTE DE PUI CU ROȘII ȘI CAȘCAVAL. Carnea a ieșit suculentă și moale. Sunt perfecte pentru prânz, cină sau chiar masa de sărbătoare. Le puteți servi cu orice doriți și la sigur o să vă placă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui (a câte 400-500 gr fiecare)
- 2 roșii mari sau 3 roșii mici
- 200 gr. – cașcaval
- 4-5 ouă
- 5 linguri – făină albă
- 1 linguriță – usturoi granulat
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Taie pieptul de pui în două pe verticală, apoi jumătățile în două pe orizontală. Acoperă bucățile cu folie alimentară și bate-le puțin cu un ciocan pentru carne.
- Condimentează carnea pe ambele părți cu sare și piper negru.
- Sparge ouăle într-un bol, condimentează-le cu sare, piper negru și mixează.
- Apoi pune într-un bol făina, condimenteaz-o cu sare, usturoi granulat, piper negru și amestecă.
- Treci fiecare bucată de carne bătută, pe ambele părți prin făină, apoi prin ouă. Toarnă ulei în tigaia încinsă și prăjește-le la foc mediu pe fiecare parte 2-3 minute sau până devin aurii.
- Între timp taie felii subțiri cașcavalul și roșiile.
- Aranează bătutele pe o tavă plată de copt tapetată cu foaie de copt.
- Acoperă fiecare bătută de pui cu câte 2-3 felii de roșii și cu 2-3 felii de cașcaval.
- Coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 de garde C 15-17 minute. Servește cu plăcere. Poftă bună!
4 Comments