ARDEI UMPLUȚI CU BULGUR ȘI TELEMEA DE VACI

Bună ziua dragilor, astăzi am ceva special pentru voi. Am pregătit o rețetă pentru rubrica GĂTESC CU CINEVA, mai bine spus a gătit-o singură Sabina Efros, iar eu am urmărit cum se face. Pe Sabina am cunoscut-o pe internet, am devenit prieteni cu ceva timp în urmă pe Facebook. Între timp observam la ea poze cu bucatele pregătite pentru familia sa. Îmi plăcea foarte mult cum arăta mâncarea, modul în care era pozată și mi se făcea poftă. Astfel, recent i-am propus să gătim împreună. Am fost la ea acasă și ne-a primit foarte bine, împreună cu familia ei frumoasă. Desigur că s-a remarcat copilul ei, care este mereu zâmbăreț și așteaptă pozat. Sabina a gătit ARDEI UMPLUȚI CU BULGUR ȘI TELEMEA DE VACI, erau atât de delicioși încât zilele trecute am pregătit și eu această rețetă pentru familia mea. Sabina este o amatoare de mâncare gustoasă, colorată, pregătită acasă și deseori îi place să experimenteze. Sper să vă placă rețeta Sabinei și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

IMG_2067site

IMG_2106site

Ingrediente:

  • 6 ardei grași roșii și galbeni (1 kg.)
  • 150 gr. – bulgur
  • 300 ml. – apă
  • 150 gr. – Telemea de vacă
  • 1 ceapă mare (circa 110 gr.)
  • 2 roșii medii (circa 150 – 170 gr.)
  • ½ vânătă (circa 200 gr.)
  • O mână pătrunjel
  • 1 linguriță – usturoi granulat
  • 1/3 linguriță – boia de ardei iute
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

 

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 40 minute

Cantitatea: 12 bucăți

GIF

Mod de peparare:

  1. Pune bulgurul într-o cratiță împreună cu apa. Fierbe-l până când apa se va evopora și bulgurul va fi moale.
  2. Între timp taie ardeii în două pe verticală și îndepărtează semințele. Pune-i pe o tavă de copt, stropește-i cu ulei de măsline și coace-i la 200 de grade C pentru 10 minute.
  3. Cât se pregătesc ardeii, taie ceapa, roșiile și vânăta cubulețe după care mărunțește usturoiul.
  4. Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă circa 1 lingură de ulei, adaugă ceapa, călește-o câteva minute, după care pune vânăta și roșiile. Amestecă tot și lasă să se coacă câteva minute sau până ce legumele vor fi moi.
  5. Scoate ardeii din cuptor.
  6. Taie telemeaua de vacă cubulețe de circa 0,5 cm și taie pătrunjelul mărunt.
  7. E timpul să asamblezi totul: Ia tigaia de pe foc și adaugă în ea bulgurul, telemeaua de vacă, pătrunjelul tocat, usturoiul granulat, boia de ardei iute, asezonează după gust cu sare și piper negru și toarnă 2-3 linguri ulei de măsline. Amestecă totul împreună și umple ardeii cu această compoziție.
  8. Pune ardeii umpluți în cuptorul încălzit la 200 de grade C pentru circa 15 minute sau până ce deasupra se rumenește frumos.
  9. Servește ardeii calzi alături de o salată proaspătă sau de o bucată de carne sau pește. Poftă bună!

IMG_1549site

IMG_2023site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*