Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DIN FOI DE LAVAȘ. Au ieșit moi, suculente, cu o notă crocantă și delicioase. Se pregătesc foarte rapid și nu e nevoie de tehnici sofisticate. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
Ingrediente:
-
500 gr. – brânză proaspătă de vaci
-
100 gr. – cașcaval
-
3 foi de lavaș
-
5 ouă
-
4-5 fire de ceapă verde
-
350 ml. – smântână
-
1 lingură – mix de semințe
-
Sare și piper
Mod de preparare:
- Răzuiește cașcavalul.
- Pune brânza într-un bol, adaugă cașcavalul, ouăle, ceapa verde, condimentează cu sare, piper și amestecă.
- Într-un alt bol pune smântâna, adaugă ouăle, condimentează cu sare, piper și mixează.
- Întinde 1/3 din cantitatea de umplutură pe marginea mai lungă a unei foi de lavaș apoi rulează mai strâns și la sfârșit taie în 4 bucăți egale, procedează la fel cu celelalte 2 foi.
- Toarnă la baza tavei 1/3 din cantitatea de sos de smântână, aranjează plăcintele una lângă cealaltă, acoperă cu sosul rămas, decorează cu semințe și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 25-30 minute.
- Scoate tava din cuptor, lasă plăcintele să se răcească un pic și servește-le cu plăcere. Plăcintele se pregătesc rapid, sunt moi, cu umplutură delicioasă iar semințele de deasupra îi dau o notă crocantă. Poftă bună!