PĂSTRĂV CU LEGUME LA CUPTOR I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PĂSTRĂV CU LEGUME LA CUPTOR. O combinație perfectă și delicioasă. Peștele a ieșit suculent și aromat. Vă îndemn să pregătiți această rețetă și sper să vă placă. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente

  • 2 păstrăvi a câte 300-400 gr.

  • 6 felii de lămâie

  • 4 linguri – ulei de măsline

  • 1 linguriță – piper roșu

  • Sare și piper

Pentru legume:

  • 1 broccoli 300 gr.

  • 1 zucchini 300 gr.

  • 300 gr. – varză de bruxelles

  • 5 căței de usturoi

  • 1 linguriță – ierburi uscate

  • 3 linguri – ulei de măsline

  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Condimentează peștii curățați de solzi și eviscerați cu sare, piper negru și piper roșu. Pune în burta peștelui lămâie și unge-l cu ulei de măsline.
  2. Taie tulpina unui broccoli bucăți mai mici, apoi taie buchețelele, în caz că sunt prea mari, taie-le în două sau în patru.
  3. După care taie un zucchinni cubulețe de aproximativ aceeași dimensiune ca și broccoli.
  4. La final taie codițele puțin înnegrite a varzei de bruxelles.
  5. Pune toate legumele într-o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, adaugă cățeii de usturoi tăiați felii, condimentează cu sare, piper, ierburi uscate, toarnă ulei de măsline și amestecă.
  6. Fă loc în tavă și aranjează peștii.
  7. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 20-25 de minute în dependență de mărimea peștelui.
  8. Servește cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*