Răsfață-te azi cu un chec delicios cu cireșe, ce nu conține ingrediente sofisticate și e simplu de preparat. Experimentează cu cireșele acum cât mai este sezonul. Sper să vă placă checul și să îl pregătiți cu plăcere.
Ingrediente:
- 2 pahare – făină albă
- 1 pahar – zahăr
- 100 gr. – unt topit
- 200 gr. – smântână
- 3 ouă
- 2 linguri – griș
- 1 plic – praf de copt
- 1 linguriță – extract de vanilie
- 200 gr. – cireșe (fără sâmburi)
Pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 150 de grade C.
- Amestecă bine zahărul și ouăle într-un bol, adaugă untul topit, extractul de vanilie și smântâna, apoi mixează până primești o compoziție fină.
- Adaugă în compoziție ingredientele solide – făina, grișul, praful de copt și amestecă-le bine. Mixtura trebuie să fie fără cocolașe.
- Toarnă într-o tava de copt unsă cu unt, aluatul și întinde-l uniform pe toată suprafața. Plasează deasupra cireșele (fără sâmburi).
- Coace checul 45 de minute.
- Scoate checul și lasă-l să se răcească, apoi scoate-l din tavă și presară cu zahăr pudră.
Sugestii:
- Folosește un băț de chibrit pentru a verifica checul, dacă iese curat atunci checul este gata.