CREVEȚI ÎN PERGAMENT CU ROȘII ȘI USTUROI ÎN VIN ALB | Rețetă + Video

CREVEȚI ÎN PERGAMENT CU ROȘII ȘI USTUROI ÎN VIN ALB | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CREVEȚI ÎN PERGAMENT CU ROȘII ȘI USTUROI ÎN VIN ALB. Este o rețetă foarte ușor de preparat și o puteți servi alături de orice garnitură doriți sau chiar cu o bucată de pâine proaspătă. Sosul lăsat de creveți și de celelalte ingrediente este extraordinar de fin și delicios. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere!

Ingrediente:

  • 800 gr.- creveți decorticați (de dimensiuni medii)
  • 300 gr. – roșii (de dimensiuni mici și tăiate felii)
  • 4 căței de usturoi (mărunțiți)
  • 1 mână – pătrunjel tocat
  • Coaja de la o lămâie
  • 50 ml. – vin alb sec
  • 60 gr. – unt
  • 3 linguri – ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol creveții decorticați. Adaugă deasupra roșiile tăiate felii, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul mărunțit. Răzuiește coaja de la o lămâie, condimentează cu sare și piper negru, apoi toarnă vinul alb, uleiul de măsline și amestecă totul împreună.
  2. După care ia o bucată de hârtie pergament pentru copt cu dimensiunile de circa 40 cm. pe 30 cm. și împarte pe porții creveții. Pune deasupra fiecărei porții câte o bucată de unt, închide pachetul și sigilează toate părțile, răsucindu-le marginile.
  3. Aranjează pachețelele pe o tavă de copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 230 grade C pentru 13-15 minute.
  4. Deschide pachețelele cu grijă și servește creveții alături de o felie de lămâie și cu orice garnitură dorești. Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*