BABA GANOUSH CU CHIPSURI DIN LAVAȘ | Rețetă + Video

BABA GANOUSH CU CHIPSURI DIN LAVAȘ | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BABA GANOUSH CU CHIPSURI DIN LAVAȘ. Aceasta este o salată de vinete în stil oriental ce are la bază vânătă, pastă de susan sau cum i se mai spune TAHINI, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Această rețetă o servesc rece în calitate de aperitiv cu chipsuri din lavaș dar o puteți servi și cu legume sau pită. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 vinete mare (circa 1.5 kg.)
  • 2 linguri – pastă de susan (Tahini)
  • 1 lingură – smântână de 30 % (sau iaurt natural)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de cuțit – coriandru măcinat
  • 1/3 linguriță – boia de ardei chilli
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • Sucul  de la ½ lămâie
  • Sare și piper negru

Pentru decor

  • Pătrunjel tocat
  • Semințe de pin
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Aranjează vinetele pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu. După care pune-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 1 oră sau până se înmoaie bine, de asemenea nu uita să le întorci periodic.
  2. Scoatele din cuptor și pune-le într-un bol încăpător, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le să se răcească 10 minute. În așa mod se vor curăța de coajă mai ușor.
  3. După ce le-ai curățat pune-le pentru 15 minute într-o strecurătoare pentru a se scurge sucul din ele.
  4. Apoi pune-le în bolul unui blender, adaugă deasupra pasta de susan, răzuiește usturoiul printr-o răzătoare mică, condimentează cu coriandru măcinat, boia de ardei chili, sare și piper negru. Toarnă ulei de măsline, adaugă smântâna, sucul stors de lămâie și mixează totul împreună 10-15 secunde sau până devine o pastă omogenă.
  5. Toarnă pasta într-un bol, acoper-o cu folie alimentară și las-o să stea la frigider cel puțin 2-3 ore.
  6. Înainte să servești baba ganoush, pregătește chipsurile din lavaș. Taie lavașul în triunghiuri de mărimea dorită. Pune-le pe o tavă de copt, stropește-le cu ulei de măsline și presară deasupra puțină boia de ardei chili. Masează-le un pic pentru a se unge fiecare triunghi cu ulei și boia. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 5-8 minute sau până se rumenesc și devin crocante.
  7. Înainte să servești salata gust-o și vezi dacă mai trebuie condimentată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*