Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SORBET DE PIERSICI FĂRĂ ZAHĂR. Este o rețetă foarte ușor de preparat și sănătoasă, ce nu conține nici un pic de zahăr, doar puțină miere. Este unul din cele mai bune sorbeturi pe care le-am mâncat și are o textură destul de fină. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 1,5 kg. – piersici bine copți
- 3 linguri – miere de albine
- 6-7 linguri – apă rece
- Sucul de la ½ lămâie
Mod de preparare:
- Curăță piersicii de coajă.
- După care taie piersicii felii, îndepărtând sâmburii.
- Pune bucățile de piersici într-o pungă de polietilenă ce se închide ermetic sau în orice altceva. După care pune punga la congelator pentru 4-6 ore sau până când fructele îngheață complet.
- Pune piersicii înghețati în bolul unui blender, toarnă deasupra mierea, scurge suc de lămâie și începe să mixezi. Când piersicii s-au zdrobit cât de cât, adaugă treptat câte o lingură de apă rece. Asta v-a ajuta ca sorbetul să se lege.
- Pune sorbetul într-o formă dreptunghiulară sau în orice alt recipient și lasă-l să mai stea la congelator cel puțin o oră pentru a se întări.
- Dar dacă nu ai răbdare servește-l imediat. Poftă bună!